Elkészítés: A lisztet tálba öntöm, nagylyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat, hozzáadom a csipet sót, a vaníliát, a reszelt citromhéjat. Összemorzsolom, hozzáadom a hideg tejjel kissé felvert tojást. A tojásos keverékből nagyjából 1 teáskanálnyit félretszek a sütemények tetejének kenéséhez.
Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává formálom. Frissen tartó fóliába csomagolom úgy, hogy a fólia segítségével kb. 2 cm vastag tégalalap alakúra formálom. 3/4-1 órára beteszem a frizsiderbe.
Mikor a tészta már jól formázható, két fólialap között nagyjából 1/2 cm vastagságúra nyújtom. Apró kiszúróformával kis szíveket szaggatok belőle, melyeket sütőpapírral borított tepsire helyezek. A leeső tésztát ismét összegyúrom, kinyújtom, további szíveket szúrok ki belőle. A tepsiben óvatosan megkenem az apró szívek tetejét a félretett tejes tojással, mindegyik közepére 1-1 csokoládékorongot helyezek.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt világos pirosra sütöm. Rácson hagyom kihűlni. Jól záródó dobozban napokig őrzik frissességüket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.