Elkészítés: 2 dl langyos tejben feloldunk 2 mokkáskanál cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral. Hozzáöntünk 7 dl lisztet, a felfutott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk.
Fél órát kelesztjük.
1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel, ízlés szerint cukorral.
A krémet hagyjuk kihűlni, a tésztából pedig 10 gombócot formázunk.
Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük.
A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején. Előmelegített sütőben sütőben pirosra sütjük.
A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.