Előkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd lehűtjük. A túrót villával áttörjük. A mazsolát langyos vízben beáztatjuk, majd leszűrjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből 6 dkg cukorral kemény habot verünk.
Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével (6 dkg), a vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, a túrót, csipetnyi sót, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, és a tejfölt. Jól összekeverjük. A tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, elkeverjük, és óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét is. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Olvasztott vajjal kikenünk egy kisebb tepsit. A tepsit kibéleljük 6 réteslappal úgy, hogy a szélei kilógjanak. Ahogy terítjük őket, meglocsoljuk olvasztott vajjal. Beleöntjük a tésztamasszát. Betakarjuk a réteslap lelógó részével, és a megmaradt 2 réteslappal, meglocsolgatjuk vajjal. Az előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. A rétest melegen felszeleteljük, porcukorral megszórva tálaljuk. A szederbefőttel és/vagy tetszőleges gyümölcsökkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.