Elkészítés: A krém készítésével kezdjük, így mire a tésztalapok kisülnek, a krém is langyosra hűl. A lisztet a kakaóval összekeverjük, fél liter tejjel kikeverjük, félretesszük. Másik edényben a cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan ráöntjük a másik fél liter tejet, főzzük, amíg a cukor lassan feloldódik a tejben. Hozzákeverjük a lisztes tejet, és folytonos keveréssel mérsékelt tűzön sűrűre főzzük, a margarint több részletben elkeverjük benne a rummal, félretesszük. Miközben a tésztát készítjük párszor átkevergetjük.
A tésztához a margarint összemorzsoljuk a liszttel és a cukorral. A szalalkálit feloldjuk a tejben, és hozzáadjuk a tésztához a tojásokkal, a citrommal és a rummal. Összegyúrjuk, kb. 10 percig pihentetjük a deszkán. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát 6 részre osztjuk, majd egyenként 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsi hátán vagy sütőlemezen egészen világosra sütjük kb. 10-11 perc alatt. A lapokat a sütés előtt sűrűn megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon a tészta. (A sütés közben a szalakálitól ammónia gáz illata érződik, de ez elillan, a végeredményt nem befolyásolja.)
A kihűlt lapokat a langyos krémmel megtöltjük, 1 éjszakát hideg helyen pihentetjük, hogy a lapok átpuhuljanak. Másnap az egyenletlen széleket levágjuk, porcukorral megszitáljuk, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Ha csokimázat készítünk a tetejére, akkor a töltés után azt is kenjük rá mielőtt pihentetnénk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.