Elkészítés: A céklákat mosd meg jó alaposan, majd főzd őket félkészre, hűtsd ki.
Ezalatt a hagymát és a fél almát pucold és darabold kis méretű kockákra, a fokhagymát is pucold meg.
A hagymát egy nagyon kevés olajon, lassú tűzön párold meg, majd amikor a hagyma megpárolódott, rakd hozzá az almát és az átnyomott fokhagymát, sót, borsot, majorannát, és párold össze őket. Amikor már minden puha, addhozzá a tejfölt, kevergetve 1-2 percig még főzd össze az ízeket.
Ezután a kihűlt céklát vágd félbe, a belsejét egy kanállal szedd ki úgy, hogy maradjon is benne. A kiszedett céklát botturmix-szal pépesítsd, és add a hagymás-tejfölös töltelékhez. Ezt újra pár percig közepes lángon főzd össze, csak annyira, hogy az ízek átjárják egymást.
Ezután a kivájt céklákat tedd tűzálló tálba, kanalazd bele a tölteléket, és fél órára tedd 200 fokos sütőbe. 1/4 óra múlva a reszelt trappista sajtot is tedd a tetejére.
Ha igazán meg akarod bolondítani, akkor rakj a célára vagy a cékla mellé paradicsomot, az is nagyon finom, ha megsül! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.