Elkészítés: A színes paprikát, a lilahagymát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
A bagettek végeit levágjuk, a kenyérbelet kikaparjuk, ezeket tejbe áztatjuk.
A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, a megsózott paprika-hagyma-zeller keveréket, borsozzuk, majd a tejbe áztatott, darabolt bagettvégeket, a bagett tépkedett közepét és a reszelt sajtot. Ha véletlenül nagyon kihűltek volna a főtt zöldségek, enyhén melegíthetünk rajta, majd jól elkeverjük. Ha nagyon összeállt, kevés vajat még adhatunk hozzá. Sűrű, egynemű masszát kell kapnunk. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
A lyukas bagett egyik végét négyrét hajtott alufóliával lezárjuk, majd a másik végén kiskanállal a masszából adagolunk bele. Minden töltéskor a bagett alufóliával borított végét ütögessük az asztal lapjához, hogy a töltelék tömörödjön. Fontos, hogy a bagett belét úgy vágjuk ki, hogy közepén át tudjunk látni, és semmi ne akadályozzon bennünket abban, hogy minél több masszát tudjunk a bagett közepébe tölteni.
Az így elkészített töltött rudak hűtést igényelnek, így a massza a közepükön szilárdabbá válik, és mire vendégeink megérkeznek, 1-1,5 centis töltött, bagett szeletekkel várhatjuk őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.