Elkészítés: Megkeressük kedvenc levesesfazekunkat, beleöntünk két liter vizet, és elkezdjük főzni a nett kis kockákra vágott füstölt nyelvet. Ha már félig puha, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott vegyes zöldséget és az előző este beáztatott, leszűrt babot. Lefedjük, és lassú tűzön készre főzzük.
Ha már jó, kicsi kék lábaskánkban a reszelt vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, némi olaj és liszt segítségével világosbarna rántást készítünk, és a szokott módon berántjuk levesünket.
Már csak annyi maradt hátra, hogy az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kisüssük, és a finomra vágott petrezselyemzölddel együtt a levesbe tegyük, valamint még borsó nagyságú csipetkével gazdagítsuk.
Tálaláskor locsoljuk meg bőven tejföllel, és kínáljunk mellé friss, puha kenyeret, valamint ne felejtsünk el körülnézni valami jó kis Kőszeg-hegyaljai házi bor után.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.