A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, vékonyra szeleteljük. A réteslapból kb. 4 centis csíkokat vágunk (olyan széleset, amilyen magas a muffinforma oldala). Ha fagyasztott réteslappal dolgozunk, két órával korábban ki kell venni a hűtőből, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Az első csíkot vékonyan bekenjük a joghurtsajttal, sorban elhelyezzük ratja a cukkini karikákat. Csak a tészta felső sávjára kerüljenek a szeletek, így a cukkinik fele fekszik majd a tésztán, felső felük szabadon marad. Az a jó, ha a cukkinik kicsit fedik egymást.
Ezután a tésztacsík alsó részével betakarjuk a szeleteket, és óvatosan feltekerjük a tésztát. Ez a csigaalak kerül a muffinformába. Egy 400 grammos réteslapból hat csíkot kapunk. A rózsákat megsózzuk, és kb. 20 percig sütjük 130 fokos alul-felül sütéssel.
Elkészítjük a pizzatésztát: langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 30 percet pihentetjük konyharuha alatt, amíg megkel. Mivel tekintélyes adaggal van dolgunk, a tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első adagot kb. fél centi vastagságúra, és tetszés szerinti átmérőjű köralakokra kiszaggatjuk.
A második adagnál ugyanennyi pizzára kell számítani, úgyhogy a feltét felét tartalékoljuk a második sütéshez. Ezután jön a feltét. A tejfölt enyhén megsózzuk, hozzákeverjük a kurkumát és az apróra szelt bébi spenótot. Ez az alapszósz, amit egy kiskanál segítségével eloszlatunk a pizzákon. Ráhalmozzuk a sajtdarabokat, a felkockázott bacont és a fenyőmagot. 200 fokon, alul-felül sütéssel kb. 15 percig sütjük a rácson. Mikor a tészta kapott egy kis színt, kivesszük, pihentetjük.
A marhahúshoz hozzáadjuk az apróra szeletelt kápia paprikát és a hagymát, nagylyukú reszelővel hozzáreszeljük a meghámozott répát. Ráütjük a tojást, beleszórjuk a fűszereket, sóval ízesítjük. Az összegyúrt masszából golyókat formázunk (kb. pingpong labda méretűeket), és kiolajozott tepsibe tesszük őket. Olyan távolságra legyenek, hogy félidőben meg tudjuk őket forgatni. Körül-belül 36 darab golyót kapunk ebből az adagból. A tepsit alufóliával lefedjük, hogy biztosan átsüljenek. 180 fokon (légkeveréses, alul-felül sütéssel) 10 perc alatt sütjük, majd a fóliát levesszük és 5-10 perc után megfordítjuk a golyókákat, majd újabb 5 percig sütjük (ízléstől függően).
A céklát megmossuk, meghámozzuk, és nagyjából azonos méretű hasábokra szeljük. Kiolajozott tepsibe halmozzuk őket, sózzuk, borsozzuk. 200 fokon kb. 10 percig fólia alatt sütjük őket, hogy megpuhuljanak. Majd eltávolítjuk a fóliát, megforgatjuk a hasábokat, és további pár percig hagyjuk még őket pirulni, egyszer-kétszer átforgatva. Szalvétára kivesszük a céklákat, hogy a fölös olajat felitassuk.
Az avokádókat félbevágjuk, kiszedjük a magot, és kikanalazunk még egy kicsit belőle, hogy mélyítsük a krátert. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk. A tepsiben úgy helyezzük el őket, hogy a tepsi oldala támogassa őket, különben könnyen felborulnak. 220 fokos alul-felül sütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük. Lehet külön-külön tányérkákon tálalni, vagy együtt egy nagy tálcán.
Megjegyzés
Ha le akarod nyűgözni a vendégeidet, ezzel a tállal tarolsz. Megfelelő előkészületekkel praktikusan és mutatósan összeállítható! A hedonista snacktál négy fogásból áll: 1.) cukkinirózsák, 2.) fehér minipizza sajttal és baconnel, 3.) marhahúsgolyók céklahasábokkal, 4.) avokádós tükörtojás. A hőfokok miatt célszerű először megsütni a cukkinirózsákat, aztán a húsgolyókat, majd a céklahasábokat szimultán sütheted a pizzákkal, és levezetésnek süsd az avokádót, míg elkezded a tálalást. Ha ez túl komplikált egyszerre, lehet mindent külön-külön, egymás után sütni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.