A virslis papucs elkészítéséhez a finomlisztet kimérjük és elkeverjük benne a sót. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A liszthez adagoljuk az élesztős tejet és géppel kidagasztjuk a tésztát. A kész tésztát ezután letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 6-8 darabra osztjuk, ha kemény a tészta, egy kis tejjel dolgozzuk tovább. A darabokat kézzel duplán hajtva papucs alakúra nyújtjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Késsel bevágjuk mindegyik papucs közepét hosszában, ezzel mélyedést készítve, és bekenjük ketchuppal, majd a mélyedésekbe helyezzük a virslit. A virslikre még nyomunk ketchupot, és ráreszeljük a sajtot.
Sütőpapírral kibéleljük a gáztepsit és lepermetezzük vízzel, ráhelyezzük a papucsokat. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre sütjük. Amikor a sajt kellően ráolvadt és a sütik alja barnult akkor a jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.