Elkészítés: A lencsét alaposan átmosom, akkor az igazi, ha már színtelen víz folyik át a lencseszemeken. A hagymát apró kockákra, a sárgarépát vékony karikákra, a zellerszárat kis hasábokra vágom.
A hagymát az olajon épp csak üvegesre dinsztelem, hozzáadom a paprikákat, az átpréselt fokhagymát, a római köményt, majd rádobom a sárgarépát és a zellert. 1-2 percig pirítom, majd hozzáadom a megmosott lencsét. Felöntöm annyi vízzel, hogy a víz szintje legalább 2 ujjnyival a zöldségek fölött legyen. Közepes tűzön főzni kezdem.
Nagyjából 10 perc elteltével hozzáadom a paradicsomot, ha a lencse magába szívta a vizet, pótolom. Közepes tűzön kb. újabb 10-15 percig főzöm. Mikor a lencse és a zöldségek is megpuhultak, sózom. Korábban nem tanácsos, mert a lencse só nélkül puhul meg, a paradicsom pedig segíti a folyamatot. A már kész leveshez adom a citromlét.
Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Sűrítőanyagra nincs szükség, a zöldségek magas rosttartalmának köszönhetően selymesen lágy, gazdag krémleves a végeredmény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.