Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, azonnal meghintjük citromlével és fél kk. sóval. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, héjuk vastagságától és ízlésünktől függően meghámozzuk, vagy hámozatlanul hagyjuk őket, apróra felkockázzuk, és ugyancsak megöntözzük citromlével. Néhány diógerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk.
Elkészítés: A mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verjük, kíméletesen a majonézhez adjuk, elkeverjük a brandyvel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk. Az almát és a zellert lecsepegtetjük, a vágott dióval együtt beleforgatjuk a mártásba, lazán összekeverjük, és 1 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt a salátát leveleire bontjuk, váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra törölgetjük. Néhány szép levéllel kibélelünk egy nem túl mély tálat, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, és a tál aljára szórjuk. Ráhalmozzuk a majonézes keveréket, tetejét a félretett diógerezdekkel és zellerzölddel díszítjük. A szépség kedvéért tálalhatjuk úgy is, hogy csak az asztalnál keverjük össze a mártással. Kínálhatjuk csinos üvegtálkákban vagy koktélos kelyhekben is. Többfogásos menüben elegáns előételként adhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.