Elkészítés: A sárgáját a cukorral fehérre keverjük, de tényleg fehér legyen. Ehhez hozzáadjuk a vizet, az olajat (ezzel a két összetevővel lehet próbálkozni, ízlés szerint, mennyire legyen nehéz, illetve könnyű a tészta...), a vaníliás cukrot és az aromát. Megint kutyulju, és beletesszük a lisztet is a sütőporral.
A fehérjét habbá verjük úgy, ahogy tanultuk: kőkeményre, és lehet nézni, ha megfordítjuk a tálat, kiesik-e… Ha nem esett ki, akkor szépen hozzáadaglojuk a masszához, és vigyázva elkeverjük.
Ezután jön a fránya munka, mert ezt most kettészedjük, és az egyik adaghoz hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, de ugye nem turmixolunk eszeveszettül, mert már benne van a tojáshab!
Egy tortaformát kivajazunk, de nem lisztezzük, hanem zsemlemorzsával szórjuk be, és ekkor megint szenvedhetünk, mert a kakaós illetve sima tésztát kanalanként egymásra rakjuk a forma közepébe. Ezek el fogják egymást nyomni, szétfolyik az egész, de mindig megtartjuk a középre rakást, és az egy sima, egy fordított adagolást.
Kb. 1 órán keresztül sütjük 200 foknál nem melegebb sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.