Előkészítés: A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és tetszőlegesre daraboljuk.
Elkészítés: A körethez a zöldségeket megsózzuk, pici olívaolajjal megkenjük, majd 5-6 percig sütjük. Amíg sül, elkeverjük a maradék olívaolajat, ecettel, kevés borssal és vízzel. Az elkészült zöldségeket belehelyezzük a marinádba. (Ha valaki édesen szereti, tehet bele cukrot, vagy mézet is.) Félretesszük, pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek. A húst megmossuk, felszeleteljük tetszőlegesen 2 vagy 4 szeletre, majd egyenletesre kiveregetjük. A zellert és az almát megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk, megkenjük vele a húst. Megszórjuk a dióval, sóval és a fűszerekkel. Feltekerjük, és a hajtásnál megtűzzük. A húst megkenjük olajjal, kíméletesen legalább 15 percig forgatva sütjük, hogy átsüljön a hús, de ügyeljünk arra, nehogy kiszáradjon. Amikor elkészült felszeleteljük és a pácolt zöldségekkel tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 285 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.