Elkészítés: A fehérítő zellert megmossuk, és a tövét kivéve kis darabokra vágjuk. Egy közepes méretű fazékba helyezzük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Feltesszük főni, teszünk bele sót, borsot, fél fej vöröshagymát apróra vágva, 4 gerezd fokhagymát összenyomva, valamint 1 húsleveskockát rakunk bele. Kb. 30 percig fedő alatt főzzük.
Ha már jó puha a zeller, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a füstölt ízű kockát, ízlés szerint még ízesíthetjük sóval, borssal, ételízesítővel. Amikor elkészült, 2 deci főzőtejszínt öntünk bele.
Közben elkészítjük a vajgaluskát: 1 tojást felverünk 3 dkg olvasztott vajjal es 5 dkg liszttel, sóval, borssal simára keverjük. A forrásban lévő levesbe apró galuskákat szaggatunk belőle.
Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.