Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a zöldbabokat elharmadoljuk, így hamarabb kész. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megforgatjuk kevés pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Adunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, 3-4 babérlevelet, ételízesítőt, cukrot, 3-4 gerezd zúzott fokhagymát.
Elkészítjük a rántás kevés olajjal és 1 kanál liszttel. Egy edényben elkeverjük a tejfölt kb. 1 dl hideg vízzel. Amikor már puha a bab, ráöntjük a rántást, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Visszatesszük, összeforraljuk, közben beletehetünk némi petrezselymet és ecetet is ízlés szerint. Ha krémesebben szeretnénk összeturmixolhatjuk botmixerrel.
Pörkölttel, fasírttal tálaljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.