Előkészítés: A zsömléket kis kockákra vágjuk, ráöntjük a tejet, összekeverjük, és 5-8 percig állni hagyjuk. A tarját felaprítjuk. A paprikát, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, apró kockára vágjuk. A parajt megtisztítjuk, megmossuk, lerázzuk. Annyi vízzel, ami a levelin maradt addig pároljuk, amíg kissé összeesik, majd csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A paprikát, a pórét a tarjával együtt zsemléhez adjuk. Beleütjük a tojást, hozzátesszük a parajt, belereszeljük a fokhagymát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. Az egészet összekeverjük. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A húst megmossuk, késsel felszúrjuk, és a töltelékkel betöltjük. A sült fűszerrel megszórjuk, és tepsibe tesszük. Olajat és 1 dl vizet öntünk alá, majd az előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet, hogy kellő szaftja legyen. Tálalás előtt 15 percig letakarva pihentetjük, majd szeleteljük, és meglocsoljuk a pecsenye levével. A körethez a zsenge répákat megtisztítjuk, és sós, forró vízben 10 percig főzzük, félretesszük a tálalásig. A káposztát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, és több részletben, forró, bő olajban 5-6 percig sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, szalvétán leitatjuk, majd tálba téve összekeverjük pici sóval és a balzsamecettel. Ezt hidegen és melegen is lehet fogyasztani. A paprikát vastag csíkokra vágjuk, és forró olajon 3 percig sütjük, sózzuk. A kész zöldségeket tálra tesszük, és igény szerint kiegészíthetjük más körettel is. Adhatunk mellé még krokettet, sült burgonyát, burgonyapürét is.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 320 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.