Előkészítés: A zsömléket kis kockákra vágjuk, ráöntjük a tejet, összekeverjük, és 5-8 percig állni hagyjuk. A tarját felaprítjuk. A paprikát, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, apró kockára vágjuk. A parajt megtisztítjuk, megmossuk, lerázzuk. Annyi vízzel, ami a levelin maradt addig pároljuk, amíg kissé összeesik, majd csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A paprikát, a pórét a tarjával együtt zsemléhez adjuk. Beleütjük a tojást, hozzátesszük a parajt, belereszeljük a fokhagymát, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. Az egészet összekeverjük. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A húst megmossuk, késsel felszúrjuk, és a töltelékkel betöltjük. A sült fűszerrel megszórjuk, és tepsibe tesszük. Olajat és 1 dl vizet öntünk alá, majd az előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet, hogy kellő szaftja legyen. Tálalás előtt 15 percig letakarva pihentetjük, majd szeleteljük, és meglocsoljuk a pecsenye levével. A körethez a zsenge répákat megtisztítjuk, és sós, forró vízben 10 percig főzzük, félretesszük a tálalásig. A káposztát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, és több részletben, forró, bő olajban 5-6 percig sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, szalvétán leitatjuk, majd tálba téve összekeverjük pici sóval és a balzsamecettel. Ezt hidegen és melegen is lehet fogyasztani. A paprikát vastag csíkokra vágjuk, és forró olajon 3 percig sütjük, sózzuk. A kész zöldségeket tálra tesszük, és igény szerint kiegészíthetjük más körettel is. Adhatunk mellé még krokettet, sült burgonyát, burgonyapürét is.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 320 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.