Elkészítés: 1. A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, majd a tojást. Csak addig gyúrjuk, amíg össze nem áll (ha nem állna össze, akkor kell bele egy pici hideg víz).
2. A tésztát hűtőben pihentetjük 1 órán át.
3. Serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, majd a megtisztított és feldarabolt friss vagy fagyasztott zöldségeket beletesszük, és pirítjuk 5-10 percig.
4. Ha a gomba friss, akkor a megtisztított és felszeletelt gombát kb. 5 perc után hozzáadjuk a zöldségekhez. Amennyiben konzerv gombával dolgozunk, úgy azt elég csak 10 perc után lecsepegtetve a piruló zöldésgekhez adni. A zöldségekhez ekkor 1-2 kanálnyi vizet / konzerv gomba levét is tehetünk, majd fűszerezzük: ízlés szerint só, bors és provence-i fűszerkeverék mehet bele. Ha már a zöldségek megpuhultak, akkor félrehúzzuk, és kb. 15-20 perc alatt hagyjuk kihűlni.
5. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és kivajazott-lisztezett tortaformába (26 cm) tesszük. Az oldalára is érjen fel a tészta!
6. Elő is lehet sütni a tésztát ún. vaksütéssel (sütőpapírral lefedve, amelybe száraz babot vagy rizst tettünk), de ez el is maradhat.
7. A töltelékhez összekeverjük az áttört túrót a joghurttal, a 3 tojással és a reszelt sajt 2/3-ával.
8. Ráhalmozzuk a tésztára a zöldségeket, majd leöntjük a túrós-joghurtos-sajtos öntettel. Kicsit megrázzuk, megütögetjük a formát, hogy mindenhova jusson az öntetből (az aljára is). Végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
9. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük.
10. Langyosan is lehet már fogyasztani, de hidegen is jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.