Előkészítés: A megmossuk, leszárogatjuk, vékonyra, viszonylag nagyra kiklopfoljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, valamennyit kb. 8 cm hosszú 2 mm vastag metéltre vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A hússzeleteket kiterítjük, megkenjük 2 evőkanál mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd vegyesen teszünk minden zöldségből a szeletekre, és megszórjuk sóval. (Nem baj, ha marad a zöldségből.) A húsokat feltekerjük, hústűvel megtűzzük ( vagy szorosan alufóliába csomagoljuk), és szorosan egymás mellé tepsibe tesszük. Hozzászórjuk a kimaradt zöldségeket, a szemes borsot és a borókabogyókat. A szalonnát a húsokra tesszük. Annyi vizet öntünk alá, hogy fele részig ellepje, sózzuk, és letakarjuk (vagy beborítjuk alufóliával). Az előmelegített sütőben puhulásig, kb. 70 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor elkészült, a húst kivesszük, a levet átöntjük egy lábasba, beletesszük a vajat, a maradék mustárt, és a lisztből tejszínnel, pici vízzel készített habarással sűrítjük. 3-5 percig kíméletesen forraljuk, majd átszűrjük, ha kell, ízesítjük, és visszatesszük bele a húsokat tálalásig.
A körethez a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult leszűrjük, áttörjük. Hozzáadjuk a vaj felét, és a forró tejet hozzáadva, fakanállal kicsit habosra keverjük, sóval ízesítjük. A brokkolirózsákat megmossuk, majd forró sós vízben (lehet bele tenni pici szódabikarbónát, hogy a színét megőrizze) 5-8 percig főzzük, úgy, hogy még ropogós maradjon. Olvasztott vajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.