Előkészítés: A megmossuk, leszárogatjuk, vékonyra, viszonylag nagyra kiklopfoljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, valamennyit kb. 8 cm hosszú 2 mm vastag metéltre vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A hússzeleteket kiterítjük, megkenjük 2 evőkanál mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd vegyesen teszünk minden zöldségből a szeletekre, és megszórjuk sóval. (Nem baj, ha marad a zöldségből.) A húsokat feltekerjük, hústűvel megtűzzük ( vagy szorosan alufóliába csomagoljuk), és szorosan egymás mellé tepsibe tesszük. Hozzászórjuk a kimaradt zöldségeket, a szemes borsot és a borókabogyókat. A szalonnát a húsokra tesszük. Annyi vizet öntünk alá, hogy fele részig ellepje, sózzuk, és letakarjuk (vagy beborítjuk alufóliával). Az előmelegített sütőben puhulásig, kb. 70 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor elkészült, a húst kivesszük, a levet átöntjük egy lábasba, beletesszük a vajat, a maradék mustárt, és a lisztből tejszínnel, pici vízzel készített habarással sűrítjük. 3-5 percig kíméletesen forraljuk, majd átszűrjük, ha kell, ízesítjük, és visszatesszük bele a húsokat tálalásig.
A körethez a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult leszűrjük, áttörjük. Hozzáadjuk a vaj felét, és a forró tejet hozzáadva, fakanállal kicsit habosra keverjük, sóval ízesítjük. A brokkolirózsákat megmossuk, majd forró sós vízben (lehet bele tenni pici szódabikarbónát, hogy a színét megőrizze) 5-8 percig főzzük, úgy, hogy még ropogós maradjon. Olvasztott vajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.