Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. A feleket - vágott oldalukra fordítva - az forró sütőben 20 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd belsejüket kikaparjuk és fölaprítjuk.
Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és kis lángon a vajon megfonnyasztjuk. Közben a gombát meg a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk a hagymára szórjuk. Nagy lángon 4-5 percig pirítjuk, végül a csíkokra metélt sonkát is belekeverjük.
Eddigre a padlizsán is elkészül, a kikapart belsejét a zöldséges-sonkás keverékhez adjuk, megsózzuk, a liszttel meghintjük, még 1 percig tovább sütjük, majd a tejszínt ráöntjük, kevergetve 1-2 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik. Az erős paprikakrémmel tüzesítjük, majd a padlizsánok üregébe töltjük.
A reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben nagy lánggal 15 percig sütjük.
Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.