Elkészítés: A tésztához a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük egy pici cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a tojást és a felfuttatott élesztőt, jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát.
A töltelékhez mennyiségeket azért nem írtam, mert mindenki az ízlésének megfelelő mennyiségű tölteléket használ. Mi úgy szeretjük, ha jó sok töltelék van a tésztalapok között. A diót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, az egyik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe. A baracklekvárral ízlés szerint megkenjük, megszórjuk a diós-cukros keverékkel. Kinyújtjuk a második tésztát, és a tetejére helyezzük. Ezt a lapot is szintén jól megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a diós-cukros keverékkel. A a harmadik tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. Szobahőmérsékleten kb. 1 órán át pihentetjük.
Végül a tetejét villával megszurkáljuk, tejjel vékonyan lekenjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a teteje szép pirosra sül.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét olvasztott csokoládéval vagy házilag készített mázzal bevonjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.