Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Zserbó, ahogy Gizi készíti recept
recept
Mester

Zserbó, ahogy Gizi készíti

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2014. 12. 06.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük egy pici cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a tojást és a felfuttatott élesztőt, jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát.

A töltelékhez mennyiségeket azért nem írtam, mert mindenki az ízlésének megfelelő mennyiségű tölteléket használ. Mi úgy szeretjük, ha jó sok töltelék van a tésztalapok között. A diót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, az egyik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe. A baracklekvárral ízlés szerint megkenjük, megszórjuk a diós-cukros keverékkel. Kinyújtjuk a második tésztát, és a tetejére helyezzük. Ezt a lapot is szintén jól megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a diós-cukros keverékkel. A a harmadik tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. Szobahőmérsékleten kb. 1 órán át pihentetjük.

Végül a tetejét villával megszurkáljuk, tejjel vékonyan lekenjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a teteje szép pirosra sül.

A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét olvasztott csokoládéval vagy házilag készített mázzal bevonjuk.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

10 perces bögrés fánk
Recept
Egyszerű

10 perces bögrés fánk

30 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Wagensommer Alexandra szerző profilképe

Wagensommer Alexandra

Sütőben sült karfiolos csirke
Recept
Egyszerű

Sütőben sült karfiolos csirke

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

10 perces bögrés fánk  recept
Recept
Egyszerű

10 perces bögrés fánk

30 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Wagensommer Alexandra szerző profilképe

Wagensommer Alexandra

Sütőben sült karfiolos csirke recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült karfiolos csirke

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém recept
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.