Elkészítés: A tejfölbe morzsoljuk az élesztőt, és félretesszük. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, az apró darabokra vagdalt margarint, a cukrot, a 2 tojás sárgáját és a sót, majd az egészet jól elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tejfölös élesztőt, és könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk. Ezután kb. fél órát pihentetjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket. A diót, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd három egyenlő részre osztjuk.
A pihentetett tésztát négy részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk, majd a tepsibe tesszük, megkenjük 2 kanál lekvárral, és rászórunk egy rész tölteléket, majd újra tészta, lekvár és töltelék következik. Amikor az utolsó tesztát is rátettük, villával megszúrkáljuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 perc után figyeljük, hogy enyhén pirosodjon csak meg. Amikor megsült, kivesszük, és amikor már csak langyos, elkészitjük a csokimázat. A kakaót és a cukrot egy lábasban összekeverjük, ezután ráöntünk fél dl vizet, majd lassú tűzön felfőzzük. Ezután beletesszük a vajat, és jól elkeverjük, majd egy evőkanál segítségével a tésztára öntjük. Kb. 1 óra elteltével feszeletelhetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.