Az öregtészta alapanyagait összedolgozom, letakarva 1 napot hagyom kelni.
Másnap a kenyérsütőgépbe rakok minden hozzávalót. Dagasztás-kelesztés programra állítom.
Mikor megkelt, kiborítom deszkára, formázom. 2 rudat készítek, és belerakom a tepsibe. Még 20 percig kel, majd sütőpapírral beborítom, forró, 210 fokos sütőbe teszem. A sütő aljába teszek edénybe vizet, hogy gőz is legyen a sütőben. 50 percig sütöm. Figyelni kell a vége felé, mert az 50 perc az én sütöm sütési ideje, de nem minden sütő süt egyformán. Mikor kiveszem, megmosdatom vízzel.
Megjegyzés
Nagyon finom kenyér. Lehet szépen mintázni a tetejét.
A receptet és a fotót Atk5339 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.