Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Desszert

Ilyen finom epertortát még nem ettél - ezzel van megbolondítva a krém!

Epertorta bodzakrémmel
Minden tortát nagyon szeretünk, de az epreseknek nincs párja, sem az ízüket, sem a látványukat tekintve. A következő darabbal emelünk egyet az amúgy is igen magas lécen: a krémet megbolondítjuk egy másik szezonális ízzel, a bodzával, amitől egészen káprázatos lesz a végeredmény!

Az eper és a bodzavirág csodálatos párost alkot, ha szerencsésen alakul az időjárás, akkor épp egyszerre érnek a szüretelhetőség stádiumába, és viszonylag hosszan kísérjék egymást. Ebben a tortában egyesül a koranyár két szupersztárja, készítsétek el, míg tart a szezon - garantáltan nem bánjátok meg!

Epertorta bodzakrémmel (Fotó: Vidék íze magazin)
Epertorta bodzakrémmel (Fotó: Vidék íze magazin)


Hozzávalók bodzakrémes epertotához:

(egy 24 cm átmérőjű kerek tortához):

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek keményítő
  • 2 dkg olvasztott vaj

Az epres krémhez:

  • 12,5 dkg eper
  • 4 dkg cukor
  • 3 lap zselatin
  • 7,5 dkg joghurt
  • 6 dkg mascarpone
  • 1/2 db lime
  • 2 dl tejszín

A bodzás krémhez:

  • 3 lap zselatin
  • 10 dkg joghurt
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 0,6 dl bodzaszörp

A tetejére:

  • 20-25 dkg eper
  • bodzavirág
  • szamócavirág
  • tejszínhab

Elkészítése:

  1. A vajas piskótához az egész tojásokat a cukorral legalább öt percig verjük elektromos habverővel, maximális fokozaton. A lisztet összekeverjük a keményítővel, fakanállal egyenletesen eloszlatjuk a tojáshabban. A vajat langyosra olvasztjuk, és hozzádolgozzuk a tésztához. Egy 24 cm átmérőjű kerek forma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Elkészítjük az epres krémet. Az epret a cukorral egy kis lábasban felfőzzük, és pár percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Pár perc múlva kifacsarjuk, és feloldjuk a meleg, cukros eperkrémben. Hagyjuk kicsit hűlni, közben a mascarponét kikeverjük a joghurttal és a lime kifacsart levével. Összedolgozzuk mindezt a zselatinos eperrel. Végül a tejszínből habot verünk, és azt is óvatosan hozzáforgatjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy elkezdjen dermedni.
  3. A megsült piskótát három egyforma lapra vágjuk. Az alsót tálra tesszük, tortagyűrűt állítunk köré. Rákenjük az epres krémet. Ráfektetjük a középső lapot, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe, amíg elkészül a bodzás krém.
  4. Beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat. A bodzaszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a kifacsart lapokat. A joghurtot simára keverjük a mascarponéval, majd összedolgozzuk a zselatinos bodzaszörppel. Betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.
  5. Közben habot verünk a tejszínből, és ha már kicsit kezd szilárdulni a bodzás krém, beledolgozzuk a habot. Rákenjük a második tésztalap tetejére. Befedjük a harmadik lappal, és legalább két órán át hideg helyen tároljuk.
  6. Végül tálalás előtt a tetejét megkenjük tejszínhabbal, és kirakjuk friss eperrel, szamóca- és bodzavirággal.

Elkészítési idő:

Előkészítés: 1 óra
Sütés: 25 perc
Dermesztés: 4-5 óra
1 adag: 270 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.