A különleges ital a huszadik századi technológia eredménye, amely lehetővé tette a tejszín és whisky elegyítését. A Baileys sikertörténete 1974-ben kezdődött, amikor a legnagyobb szeszipari cég írországi képviselete nem tudott mit kezdeni bennragadt whisky-készleteivel.
A Baileys titka nem egyszerűen egy technikai csoda, mellyel lehetővé válik, hogy a palackban lévő kizárólag természetes alapanyagok - az ír whisky, a friss tejszín, a kakaó, kávé és vanília - házasítása tartósnak bizonyuljon, vagyis hogy a tejszín ne csapódjon ki és az összetevők ne váljanak szét, hanem az új íz varázsa is.
A készítéshez felhasznált ír whisky legalább három esztendőt tölt amerikai bourbon tölgyfa hordókban, a tejszín a legfrissebb, különleges, a háztartásokban megszokott tejszínekhez képest kétszer magasabb zsírtartalmú tejtermék.
Megdöbbentő, hogy ma már több mint félszázezer tehén Írországban csak azért legel, hogy biztosítsa a megfelelő mennyiségű tejet a nemzeti likőr elkészítéséhez! A tökéletességhez és a tradícióhoz pedig hozzátartozik, hogy a frissen elkészült tejszínt két órán belül használják fel.
Népszerűségét az is jelzi, hogy házilag is gyakran készítjük, sőt süteményekbe is szívesen belekomponáljuk a kávé-whisky-tejszín ízkombinációt. Igaz, ami igaz, karácsonyra tökéletes ajándék a Baileys házi készítésű változata, egyáltalán nem bonyolult, és jó alapanyagokkal dolgozva az eredetileg egészen hasonló likőr sikeredik. Tortakrémeket, süteményeket is gazdagíthatünk ezzel az ír különlegességgel, a különféle pohárkrémeknek, trifle jellegű desszerteknek vagy a tiramisunak sem árthat, ha Baileys-zel kicsit megbolondítjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.