Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Ha az édes sütemények mellé éppen sós recepteket keresel, akkor remek választás leveles tésztából elkészíteni a vendégváró falatokat. És ha már húsvét, akkor nincs mese, jöhetnek azok a parmezános nyuszik, minden mennyiségben.

Ennek a sós sütinek többek között az is az előnye, hogy gyorsan és egyszerűen összeállítható, ráadásul a sütési ideje sem túl hosszú, hiszen ez mindössze 10 percet vesz igénybe. Amennyiben kedvet kaptál a parmezános nyuszi elkészítéséhez, akkor már mutatjuk is hozzá a Vidék íze magazin kiváló receptjét.

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető a parmezános nyuszi / Fotó: Vidék íze magazin
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető a parmezános nyuszi / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a recept!

Hozzávalók:

  • 2 csomag sós leveles tészta
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • kb. 5 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg mascarpone vagy más krémsajt
  • darált fehér bors

Elkészítés:

  1. Két tésztalapot kiterítünk. Olvasztott vajjal lekenjük mindegyiket, a hosszabbik oldalak mentén egy-egy centit üresen hagyunk.
  2. Az egyik lapot egyenletesen megszórjuk a reszelt parmezánnal. Óvatosan átemeljük rá a másik vajjal megkent lapot úgy, hogy a vajas fele lefelé nézzen.
  3. A két hosszú oldalon jól összenyomkodjuk egy villával a tésztát (ezt a részt nem kentük le vajjal). Utána keresztben egy centi széles csíkokra vágjuk egy éles kés vagy egy pizzavágó segítségével.
  4. A dupla tésztacsíkokat párszor megcsavarjuk úgy, hogy alul hagyunk egy kis nyuszitestet (a két, villával összenyomott vég lesz a nyuszi füle).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 200 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kihűlt, habosra keverjük a krémsajtot egy kis sóval és darált fehér borssal. Habzsákba töltjük, és kis pomponokat nyomunk a nyuszik hátsójára.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.