Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Péksuli

Szabi a pék elárulta a titkot: így kell kemencében pizzát és kenyeret sütni

Szabi a pék kemence
Megmutatta kemencéit Szabi a pék, és azt is elárulta, melyikben mit süt, milyen hőfokon és mennyi ideig. Leesik az állad, ha megtudod, hány perc alatt készül el egy pizza Szabadfi Szabolcs kemencéjében.

Vajon milyen kemencét használnak a pékségekben, és hány fokon sütik benne a pizzát, a kenyeret és a péksüteményt?

Szabi a pék mindkét kemencéjét megmutatta a Mindmegette csapatának. Az ország pékje azt is elárulta, az egyiket 450 fokra szokta felfűteni, és 1 perc alatt süti meg benne a pizzát. De magyar kemencéje is van, melyben kenyereket süt szigorúan vaslábosban. Íme a pékség lelke, Szabadfi Szabolcs kemencéje:

Pizzakenyérke, ahogy Szabi a pék készíti

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg pizzaliszt
38 dkg víz
1,5 dkg só
2 dkg friss élesztő
2 dl olívaolaj

A feltét:
8 szál zöldspárga
2 dl paradicsomszósz
koktélparadicsom
10 dkg mozzarella
2 szelet főtt, füstölt sonka
eper
friss bazsalikom

Elkészítése:

A pizzakenyérke tésztájához vízbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a lisztet és a sót. 3 percet dagasztjuk lassú járaton, majd hozzáadjuk az olajat és további 5 percet dagasztjuk magasabb fokozaton. A felgömbölyített tésztát kiolajozott tálban, lefedve érleljük pulton 45 percet.

A spárgát forrásban lévő vízben pároljuk 2 percet, majd jeges vízbe tesszük, és kihűlve félretesszük.

A tésztát négy részre szedjük, gömbölyítjük és további 15 percet pihentetjük lefedve.
A sütőt 260 fokra melegítjük, ha van vas vagy egyéb sütőlapunk, akkor azt is beletesszük.

A tésztát lenyomkodjuk, de a szélén centis peremet hagyunk, majd megemelve ovális formára húzzuk. Ízlés szerint feltétezzük: a spárga-sonka-eper és a klasszikus paradicsomszósz-mozzarella-koktélparadicsom nagy kedvenc.

A feltétezett kenyérkéket sütőpapíron beemeljük a sütőbe és nagyjából 8-10 perc alatt sütjük készre.

A paradicsomos-mozzarellásra ekkor tesszük csak rá a friss bazsalikomot, és mindkét változatot megcsurgathatjuk egy pici olívaolajjal.

Pizzakenyérke, ahogy Szabi a pék készíti >>>
Pizzakenyérke, ahogy Szabi a pék készíti >>>

Nézd meg ezeket a videókat is:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.