Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Praktikus

Felejtsd el a kenyeret! Ebből a pékáruból készül a legfinomabb levesbetét, a crouton

Bowl,Of,Creamy,Soup,With,Croutons.,Close-up,Of,A,Bowl
Fotó: Dev_Maryna / © Shutterstock
Egy finom krémleves elképzelhetetlen levesbetét nélkül. Sokan próbálnak újítani, és pattogatott kukoricát, pirított zabpelyhet, puffasztott rizst vagy épp sült baconkockákat szórnak a selymes krémleves tetejére, de néha nincs is jobb az egyszerű levesgyöngynél vagy a ropogós kenyérkockánál, azaz a croutonnál.

Crouton vagy kruton egyszerűen készíthető otthon is. A kenyeret csak fel kell szeletelni, majd kockáka vágni, meglocsolni olívaolajjal, megszórni zöldfűszerekkel, fokhagymával vagy csak sóval, elegyengetni egy sütőpapírral bélelt tepsin és addig sütni, míg ropogósak nem lesznek a kockák. Crouton azonban nemcsak kenyérből készíthető, sőt ha igazán finom és különleges levesbetétet szeretnél, érdemes kipróbálni egy másik népszerű pékárut is!

Házi csokoládés croissant blundel tésztából /Fotó: Mindemegette
Croissant-ból készül a finom levesbetét, a házi crouton
FOTÓ: MINDMEGETTE

Ez a legfinomabb levesbetét, a megújult crouton receptje

Crouton vagy kruton bármilyen pékáruból készíthető, sőt igazi maradékmentő ötlet, ha már kezd megszikkadni a zsemle, megkeményedett a kifli, vagy van otthon felesleges bagett, esetleg croissant. A kedvelt francia péksüteményből, a sima, töltetlen croissant-ból mennyei kruton készíthető. Mivel a croissant már alapból vajas és kissé édeskés, nem kell sok olaj vagy fűszer ahhoz, hogy tökéletes levesbetét vagy kiegészítője legyen a salátának – írja az allrecipes.com.

Recept
Egyszerű
Klasszikus édesburgonya krémleves
55 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

A croissant-okat vágjuk falatnyi kockákra és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Nem kell rájuk olajat locsolni, ugyanis a tésztában lévő zsiradék a sütés-pirítás során ki fog olvadni. A croissant-kockákat fűszerezhetjük sóval, fokhagymaporral vagy rozmaringgal, alaposan forgassuk át, majd süssük addig, amíg ropogósra nem pirulnak. A megújult házi krutont tehetjük bármilyen krémleves tetejére, adhatjuk salátához vagy akár önmagában is ropogtathatjuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.