Crouton vagy kruton egyszerűen készíthető otthon is. A kenyeret csak fel kell szeletelni, majd kockáka vágni, meglocsolni olívaolajjal, megszórni zöldfűszerekkel, fokhagymával vagy csak sóval, elegyengetni egy sütőpapírral bélelt tepsin és addig sütni, míg ropogósak nem lesznek a kockák. Crouton azonban nemcsak kenyérből készíthető, sőt ha igazán finom és különleges levesbetétet szeretnél, érdemes kipróbálni egy másik népszerű pékárut is!
Crouton vagy kruton bármilyen pékáruból készíthető, sőt igazi maradékmentő ötlet, ha már kezd megszikkadni a zsemle, megkeményedett a kifli, vagy van otthon felesleges bagett, esetleg croissant. A kedvelt francia péksüteményből, a sima, töltetlen croissant-ból mennyei kruton készíthető. Mivel a croissant már alapból vajas és kissé édeskés, nem kell sok olaj vagy fűszer ahhoz, hogy tökéletes levesbetét vagy kiegészítője legyen a salátának – írja az allrecipes.com.
A croissant-okat vágjuk falatnyi kockákra és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Nem kell rájuk olajat locsolni, ugyanis a tésztában lévő zsiradék a sütés-pirítás során ki fog olvadni. A croissant-kockákat fűszerezhetjük sóval, fokhagymaporral vagy rozmaringgal, alaposan forgassuk át, majd süssük addig, amíg ropogósra nem pirulnak. A megújult házi krutont tehetjük bármilyen krémleves tetejére, adhatjuk salátához vagy akár önmagában is ropogtathatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.