Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Praktikus

Szuper trükkök! Így tisztítsd meg a serpenyőt a leégett ételtől!

Még a legrutinosabb háziasszonyokkal is előfordul, hogy odaégetik az ételt. Bosszantó, amikor a serpenyő aljáról le kell vakargatni az odaégett zöldség, hús, vagy mártás maradványait. Néhány egyszerű trükkel azonban újjávarázsolhatod az edényedet.

Bizonyára mindenkivel előfordult már az a konyhai baleset, hogy odaégette az ételt. Amellett, hogy az ebéd, vagy a vacsora a kukában landol, bosszúságot okoz az is, hogy a serpenyőből, edényből, hogyan távolítsuk el az odakozmált réteget. Sokszor nem segítenek a legjobb tisztítószerek, eszközök sem. Cikkünkben 2 olyan szuper, egyszerű trükköt mutatunk, amit érdemes kipróbálni.

Forralt víz

A forralt vizes módszer akkor működik igazán, ha nem vastag az odaégett réteg.

1. Első lépésként amennyire tudod, kapard ki az edényből a leégett ételt.

2. Helyezd vissza a tűzhelyre az edényt, öntsél bele vizet és forrald fel.

3. Ha felforrt a víz, akkor egy szilikon spatula, vagy fakanál segítségével kezd el kapargatni az odaégett réteget, amely szép lassan elválik majd a seprenyő aljáról. Ha szükséges forrald fel még egyszer a vizet.

4. Ha úgy látod, hogy sikerült felkaparni az odaégett ételt az edény aljáról, akkor öntsd ki a vizet és mosd el az edényt tisztítószerrel és olyan lesz, mint új korában.

Szódabikarbóna és ecet

Nagymamáink nem véletlenül esküdnek erre a "tisztítószerre". Szódabikarbónával és ecettel még a legmakacsabb szennyeződéseket is el lehet távolítani. Ha nem volt időd azonnal megtisztítani a serpenyőt a leégett ételtől, akkor ezt a módszert vesd be!

1. Az edény aljára szórj szódabikarbónát, ügyelj arra, hogy az egész "égési területet" befedje a szódabikarbóna!

2. Adjál hozzá ecetet, ne ijedj meg, pezsegni fog, majd önts rá egy pohár forró vizet és hagyd így állni néhány órán keresztül, majd mosd el!

3. Ha a serpenyő alján még ezek után is maradt szennyeződés, akkor tegyük a tűzhelyre, forraljunk benne vizet és ecetet és egy spatula segítségével távolítsuk el a piszkot.

TIPPEK, HOGY TISZTA ÉS SZAGTALAN LEGYEN A HŰTŐSZERKÉNYED >>>

5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES NAPONTA TISZTÍTANI A KONYHÁBAN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.