Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Praktikus

Bizarr, de működik! Ezzel az extra hozzávalóval pihe-puha lesz a piskóta

Csokitorta
A piskóta alapú süteményekkel kapcsolatban egy aggodalom merül fel mindig: mi van, ha túl száraz lesz a tészta? Ha aznap tökéletes is - mi lesz vele másnap? Van egy extra hozzávaló, amivel többé nem kell ezen izgulni, ugyanis nem csak habkönnyű, de puha és szaftos is lesz a végeredmény!

Nincs többé száraz torta, akkor sem, ha másnap tálaljátok! Íme a recept, amiben a vizes-kakaós piskóta eredetijéhez képest egyetlen extra hozzávaló szerepel: a majonéz! Pánikra semmi ok, a végeredményen egyáltán nem érezni majd az ízét, csapán a textúráján - a majonéz ugyanis extra nedvességet, gazdag ízt és könnyedséget ad a süteménynek.

Nincs többé száraz piskótatészta! (Fotó: Shutterstock)
Nincs többé száraz piskótatészta! (Fotó: Shutterstock)

Hozzávalók a majonézes csokitortához:

  • 1 bögre majonéz
  • 1 bögre meleg víz
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • jó minőségű csokikrém a belsejébe

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A majonézt összekeverjük a meleg vízzel, és hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz.
  3. A masszát egy kivajazott-lisztezett sütőformába öntjük, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával elenőrizzük.
  4. Amikor kihűlt, a tortaalapot kettévágjuk, és betöltjük a kedvenc csokoládékrémünkkel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.