Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Húsvét

Íme egy ünnepi klasszikus: vaníliakrémes kosárkák a nagyi konyhájából

Vaníliakrémes kosárka
Ha egy igazi nagyi-klasszikussal lepnénk meg a családot húsvétkor, ez a vaníliakrémmel töltött kosárka tökéletes választás! Ezzel a recepttel garantált a siker: többszörösen kipróbált, elronthatatlan változat!

A kosárka igazi békebeli sütemény, amit többnyire a vasárnap déutáni családi ebédek után, vagy uzsonnaidőben, a kávé mellé szervíroztak a nagyinál, de ugyanígy elmaradhatalan eleme volt ünnepekkor aprósütemény arzenálnak is. Elő hát a kosárka-formával, készítsük el húsvétra ezt a mennyei, vaníliakrémmel töltött változatot! Nincsenek kosárkaformáid? Semi pánik!Ha van van muffintepsid, a célnak az is tökéletesen megfelel!

Vaníliakrémes kosárka (Fotó: Vidék íze magazin)
Vaníliakrémes kosárka (Fotó: Vidék íze magazin)


hozzávalók a Vaníliakrémes kosárkához:

Hozzávalók (10 darabhoz):

A tésztához:

  • 13 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 3 dkg porcukor
  • 1 db L-es tojás sárgája
  • 8 dkg vaj
  • vaj és liszt a formák előkészítéséhez

A vaníliakrémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

A csokicsíkokhoz:

  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a vajat, rugalmas tésztává gyúrjuk.
  3. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  4. Közben elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben.
  5. Átlátszó fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
  6. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd robotgéppel összedolgozzuk a hideg vaníliás pudinggal.
  7. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 7 cm átmérőjű körlapokat vágunk ki belőle.
  8. A kis kosárkaformákat kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel.
  9. Belenyomkodjuk szépen a tésztákat. Kés hegyével megszurkáljuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácson kihűtjük.
  10. Összeállítás: a vaníliás krémet habzsákba tesszük, megtöltjük vele a kosárkákat. Betesszük a hűtőszekrénybe.
  11. A mázhoz gőz felett megolvasztjuk az apróra vágott csokit, és becsíkozzuk vele a kosárkák tetejét.

Előkészítés: 70 perc
Sütés: 20 perc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.