Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Világkonyha

Sült csirkés chimichanga: egyszerű vacsora tortilla lapból

Sült csirkés chimichanga
Nem kell Mexikóig menni egy igazán jó chimichangáért! A tortilla lapot megtöltjük minden földi jóval, feltekerjük, majd megsütjük. Mutatunk egy egyszerűen elkészíthető csirkés-sajtos változatot.
Hozzávalók:

2,5 dl salsa
1 tk őrölt kömény
1 tk szárított oregánó
10 dkg reszelt Frico Gouda sajt
10 dkg reszelt Frico Mimolette sajt
2 szál zöldhagyma
30 dkg sült csirkehús
6 db tortilla lap (kb. 20 cm átmérőjű)
3 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Összekeverjük a salsát, a köményt, az oregánót, a lereszelt sajtokat és a felkarikázott zöldhagymát a csirkehússal.

Ezután a tortillalapok közepére egyenlő mennyiségben fűszeres csirkehúst teszünk. A szemben lévő oldalakat a töltelék fölé hajtjuk, majd lentről felfelé haladva feltekerjük a tortillát, és az egymásra hajtott szélekkel lefelé a tepsibe helyezzük. Megkenjük az olvasztott vajjal, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ízlés szerinti feltétekkel (salsa, paradicsom, tejföl, guacamole) tálaljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.