Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Különleges, enyhén csípős íze miatt vagy szeretjük, vagy nem. A rukola - annak, aki még nem ismeri - egy próbát biztosan megér. Pesto- és burgonyapogácsa-receptet is kínálunk hozzá.

 

 

Az eredetileg vadon termő, értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó növény. Levelei kellemesen csípősek, kissé mustárízűek - a magyar neve nem véletlenül borsmustár. A szupermarketekben és a piacokon is hozzájutsz.

Honos:
A Földközi-tenger délnyugati partvidékéről terjedt el a mediterrán térségben.

Miért jó:
C-vitamint és olajokat tartalmaz. Baktériumölő hatású, elősegíti a zsírlebontást. Fogyasztása állítólag serkentően hat a szerelmi életre.

Hogyan használd:
Borsos aromájának köszönhetően hosszúkás zöld levelei kitűnőek tésztához, paradicsomhoz és sajthoz, de kizárólag nyersen finom. Rántottára is teheted, és a már megsült pizzát is ízesítheted vele. A mediterrán konyha előszeretettel használja saláták készítéséhez. Pikáns ízt ad a túrónak és a fűszervajnak.

Pesto rukolából

5 dkg rukolát, 3 dkg natúr pisztáciát és 3 gerezd fokhagymát pépesítünk. 7 cl olívaolajjal simára keverjük, majd beledolgozunk 5 dkg finomra reszelt parmezán sajtot. Végül sóval, borssal fűszerezzük.

Burgonyás pogácsa rukolával

Hozzávalók (4 személyre): 
80 dkg apró burgonya, 2 tojás, csipetnyi frissen reszelt szerecsendió, kb. 10 dkg liszt, 1 marék aprított petrezselyemzöld, 3 dkg fenyőmag, 15 dkg koktélparadicsom, 1 csokor rukola saláta, 7 dkg kemény sajt (parmezán, esetleg ementáli), só, bors, a sütéshez olaj

Elkészítése:
1. A burgonyát héjában megfőzzük kb. 20 perc alatt. Hideg vízzel leöblítjük, és még melegen meghámozzuk. 
2. Burgonyanyomón átnyomjuk, majd összedolgozzuk a tojással, a liszttel meg a petrezselyemzölddel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
3. A masszából lisztes kézzel kerek lepényeket formálunk, és felhevített olajon aranysárgára sütjük.
4. A serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a fenyőmaggal együtt rövid idő alatt megpirítjuk a félbevágott paradicsomokat. A burgonyapogácsákkal tányérokra tesszük, és közvetlenül fogyasztás előtt rukolával meg forgácsokra gyalult sajttal díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 80 perc.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.