Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Különleges, enyhén csípős íze miatt vagy szeretjük, vagy nem. A rukola - annak, aki még nem ismeri - egy próbát biztosan megér. Pesto- és burgonyapogácsa-receptet is kínálunk hozzá.

 

 

Az eredetileg vadon termő, értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó növény. Levelei kellemesen csípősek, kissé mustárízűek - a magyar neve nem véletlenül borsmustár. A szupermarketekben és a piacokon is hozzájutsz.

Honos:
A Földközi-tenger délnyugati partvidékéről terjedt el a mediterrán térségben.

Miért jó:
C-vitamint és olajokat tartalmaz. Baktériumölő hatású, elősegíti a zsírlebontást. Fogyasztása állítólag serkentően hat a szerelmi életre.

Hogyan használd:
Borsos aromájának köszönhetően hosszúkás zöld levelei kitűnőek tésztához, paradicsomhoz és sajthoz, de kizárólag nyersen finom. Rántottára is teheted, és a már megsült pizzát is ízesítheted vele. A mediterrán konyha előszeretettel használja saláták készítéséhez. Pikáns ízt ad a túrónak és a fűszervajnak.

Pesto rukolából

5 dkg rukolát, 3 dkg natúr pisztáciát és 3 gerezd fokhagymát pépesítünk. 7 cl olívaolajjal simára keverjük, majd beledolgozunk 5 dkg finomra reszelt parmezán sajtot. Végül sóval, borssal fűszerezzük.

Burgonyás pogácsa rukolával

Hozzávalók (4 személyre): 
80 dkg apró burgonya, 2 tojás, csipetnyi frissen reszelt szerecsendió, kb. 10 dkg liszt, 1 marék aprított petrezselyemzöld, 3 dkg fenyőmag, 15 dkg koktélparadicsom, 1 csokor rukola saláta, 7 dkg kemény sajt (parmezán, esetleg ementáli), só, bors, a sütéshez olaj

Elkészítése:
1. A burgonyát héjában megfőzzük kb. 20 perc alatt. Hideg vízzel leöblítjük, és még melegen meghámozzuk. 
2. Burgonyanyomón átnyomjuk, majd összedolgozzuk a tojással, a liszttel meg a petrezselyemzölddel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
3. A masszából lisztes kézzel kerek lepényeket formálunk, és felhevített olajon aranysárgára sütjük.
4. A serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a fenyőmaggal együtt rövid idő alatt megpirítjuk a félbevágott paradicsomokat. A burgonyapogácsákkal tányérokra tesszük, és közvetlenül fogyasztás előtt rukolával meg forgácsokra gyalult sajttal díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 80 perc.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.