Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Különleges, enyhén csípős íze miatt vagy szeretjük, vagy nem. A rukola - annak, aki még nem ismeri - egy próbát biztosan megér. Pesto- és burgonyapogácsa-receptet is kínálunk hozzá.

Az eredetileg vadon termő, értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó növény. Levelei kellemesen csípősek, kissé mustárízűek - a magyar neve nem véletlenül borsmustár. A szupermarketekben és a piacokon is hozzájutsz.

Honos:
A Földközi-tenger délnyugati partvidékéről terjedt el a mediterrán térségben.

Miért jó:
C-vitamint és olajokat tartalmaz. Baktériumölő hatású, elősegíti a zsírlebontást. Fogyasztása állítólag serkentően hat a szerelmi életre.

Hogyan használd:
Borsos aromájának köszönhetően hosszúkás zöld levelei kitűnőek tésztához, paradicsomhoz és sajthoz, de kizárólag nyersen finom. Rántottára is teheted, és a már megsült pizzát is ízesítheted vele. A mediterrán konyha előszeretettel használja saláták készítéséhez. Pikáns ízt ad a túrónak és a fűszervajnak.

Pesto rukolából

5 dkg rukolát, 3 dkg natúr pisztáciát és 3 gerezd fokhagymát pépesítünk. 7 cl olívaolajjal simára keverjük, majd beledolgozunk 5 dkg finomra reszelt parmezán sajtot. Végül sóval, borssal fűszerezzük.

Burgonyás pogácsa rukolával

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg apró burgonya, 2 tojás, csipetnyi frissen reszelt szerecsendió, kb. 10 dkg liszt, 1 marék aprított petrezselyemzöld, 3 dkg fenyőmag, 15 dkg koktélparadicsom, 1 csokor rukola saláta, 7 dkg kemény sajt (parmezán, esetleg ementáli), só, bors, a sütéshez olaj

Elkészítése:
1. A burgonyát héjában megfőzzük kb. 20 perc alatt. Hideg vízzel leöblítjük, és még melegen meghámozzuk.
2. Burgonyanyomón átnyomjuk, majd összedolgozzuk a tojással, a liszttel meg a petrezselyemzölddel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
3. A masszából lisztes kézzel kerek lepényeket formálunk, és felhevített olajon aranysárgára sütjük.
4. A serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a fenyőmaggal együtt rövid idő alatt megpirítjuk a félbevágott paradicsomokat. A burgonyapogácsákkal tányérokra tesszük, és közvetlenül fogyasztás előtt rukolával meg forgácsokra gyalult sajttal díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 80 perc.

Még több recept rukolával itt >>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.