Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ajánló

Melyik lesz idén Magyarország tortája? Íme a három döntős!

Magyarország tortája: a három döntős
Hamarosan kiderül, idén melyik finomság lesz Magyarország Tortája. Három pazar desszert van még versenyben az ország tortája címért, a dunaföldvári Aranyos Körtetorta, a salgótarjáni Őrség Zöld Aranya és a szintén salgótarjáni Zuzorka.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.

Eddig tíz torta volt versenyben, most pedig a zsűri kiválasztotta, melyik háromból kerülhet ki a győztes. Íme a döntősök:

Aranyos Körtetorta

Készítője: Tóth Norbert
Cukrászda: Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Moscovado cukros édes morzsára marcipános tészta kerül, erre fehércsokoládés-yuzus körtekrémet öntenek, melybe párolt körtét tesznek. Bodzás mascarpone mousse-t töltenek rá, melyre dermesztés után körte zselét kennek. Aszalt körtés, hántolt ostyás, kakaóvajas csokoládéból kis halmokat adagolnak, amiket dermedés után arany spray-vel fújnak. Szeletenként az aszalt körtés halmokkal díszítik a tortát.

Aranyos Körtetorta/ Fotó: Vas Gergely (Gregory Iron Photography)
Aranyos Körtetorta/ Fotó: Vas Gergely (Gregory Iron Photography)
Őrség Zöld Aranya

Készítője: Szó Gellért
Cukrászda: G & D Kézműves Cukrászat, Salgótarján

Tökmagos felvertre fehércsokoládés, lazára felvert ganache kerül. Pirított, darált tökmagból, cukorral és őrségi hidegen sajtolt tökmagolajjal pralinét készítenek, melyből fehércsokoládé, hántolt ostya és tökmagolaj felhasználásával ropogós réteg készül. A könnyű ganache-ra helyezik ezt a ropogós réteget, melyre ismét a fehércsokoládés ganache kerül. Erre teszik a málnazselét, majd ismét a lágy ganache réteg következik. Fehércsokoládés tökmagolajos glazing kerül a tetejére, ganache-sal és temperált, festett kakaóvajas fehércsokoládéból készült körökkel díszítik.

Őrség Zöld Aranya/ Fotó: Vas Gergely (Gregory Iron Photography)
Őrség Zöld Aranya/ Fotó: Vas Gergely (Gregory Iron Photography)
Zuzorka - Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján)

Készítője: Szó Gellért
Cukrászda: G & D Kézműves Cukrászda, Salgótarján

A mandulalisztes linzerre habzsák segítségével narancslikőrös mandulakrémet nyomnak. Erre eperlekvár kerül. Sütés és hűlés után szintén eperlekvárral kenik meg, majd mascarpone mousse-t öntenek rá. Balzsamecetes eper-rebarbara zselé-t helyeznek rá, amire ismét mascarpone mousset öntenek és elkenik egyenletesre. Fagyasztás után fehércsokoládés glazinget terítenek rá, majd tejszín pompommal és temperált fehércsokoládé dísszel díszítik.

Zuzorka/ Fotó: Vas Gergely (Gregory Iron Photography)
Zuzorka/ Fotó: Vas Gergely (Gregory Iron Photography)

A tortákról bővebben a Süti Chef oldalán olvashatsz.

Fotók: Vas Gergely fotográfus (Gregory Iron Photography)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.