A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.
Eddig tíz torta volt versenyben, most pedig a zsűri kiválasztotta, melyik háromból kerülhet ki a győztes. Íme a döntősök:
Készítője: Tóth Norbert
Cukrászda: Tóth Cukrászda, Dunaföldvár
Moscovado cukros édes morzsára marcipános tészta kerül, erre fehércsokoládés-yuzus körtekrémet öntenek, melybe párolt körtét tesznek. Bodzás mascarpone mousse-t töltenek rá, melyre dermesztés után körte zselét kennek. Aszalt körtés, hántolt ostyás, kakaóvajas csokoládéból kis halmokat adagolnak, amiket dermedés után arany spray-vel fújnak. Szeletenként az aszalt körtés halmokkal díszítik a tortát.
Készítője: Szó Gellért
Cukrászda: G & D Kézműves Cukrászat, Salgótarján
Tökmagos felvertre fehércsokoládés, lazára felvert ganache kerül. Pirított, darált tökmagból, cukorral és őrségi hidegen sajtolt tökmagolajjal pralinét készítenek, melyből fehércsokoládé, hántolt ostya és tökmagolaj felhasználásával ropogós réteg készül. A könnyű ganache-ra helyezik ezt a ropogós réteget, melyre ismét a fehércsokoládés ganache kerül. Erre teszik a málnazselét, majd ismét a lágy ganache réteg következik. Fehércsokoládés tökmagolajos glazing kerül a tetejére, ganache-sal és temperált, festett kakaóvajas fehércsokoládéból készült körökkel díszítik.
Készítője: Szó Gellért
Cukrászda: G & D Kézműves Cukrászda, Salgótarján
A mandulalisztes linzerre habzsák segítségével narancslikőrös mandulakrémet nyomnak. Erre eperlekvár kerül. Sütés és hűlés után szintén eperlekvárral kenik meg, majd mascarpone mousse-t öntenek rá. Balzsamecetes eper-rebarbara zselé-t helyeznek rá, amire ismét mascarpone mousset öntenek és elkenik egyenletesre. Fagyasztás után fehércsokoládés glazinget terítenek rá, majd tejszín pompommal és temperált fehércsokoládé dísszel díszítik.
A tortákról bővebben a Süti Chef oldalán olvashatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.