Felmérések bizonyítják, hogy a grönlandi eszkimók vagy a japán halászok között jóval kisebb arányú a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, mint azokban az országokban – köztük hazánkban is –, ahol az emberek nem esznek napi rendszerességgel halat. Karácsonykor a halászlével és a rántott hallal belehúzunk ugyan, de még így sem érjük el az európai átlagot: jelenleg kicsit több, mint 6 kg/fő/év halat fogyasztunk, ehhez képest például a portugálok évente 56 kilogramm halat fogyasztanak fejenként. Portugáliában a születésekor várható élettartama átlagosan több mint 83 év, míg hazánkban az átlag csupán 76,2 év.
Bár a heti menü összeállításakor érdemes lenne szem előtt tartani, hogy legalább kétszer kerüljön hal az asztalra, és lehetőleg minél több fajta – a Lidl Halpéntekei például kiváló alkalmak lehetnek a magas minőségű, friss hal beszerzésére –, karácsonykor biztosan tervezünk legalább egyfélével: a ponttyal. Ennek oka egyszerű: a halászlé pontyból a legjobb. Ezen a véleményen van Széll Tamás is, aki az idei Lidl szakácskönyvében megosztja a saját, többszörösen kipróbált halászlé receptjét is. Természetesen, ahogy már megszokhattuk, a Michelin-csillagos séf ezúttal is csavart egyet a recepten, és nem a konyhában, a tűzhelyen, hanem szabadtéren, bográcsban készítette el a legfinomabb ponty halészlét.
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A fenti recepten túl, Széll Tamás legújabb, Életem ételei című, a Lidl gondozásában megejelent szakácskönyvében, 48 szezonális recept található, melyeket ezúttal is a négy évszaknak megfelelően dolgoztak fel a könyv készítői. A kötetben felelevenednek olyan receptek, mint a vidéki nagymama legjobb receptjei, a családi otthon ízei, az iskolai menza egy-egy fogása is, de azt is megtudhatjuk, hogy mi a jó pörkölt titka.
A receptek mellett Széll Tamás két séftippje is helyet kapott a könyvben: megmutatja, hogy lesz konyhakész a garnéla, vagy hogyan kell a fekete kagylót megtisztítani. A technológiai részekben pedig olyan fogásokat mutat meg a Michelin-csillagos séf, melyekkel a kezdők is magabiztosabbakká válhatnak a konyhában.
A Lidl Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új könyvvel: az ajándék szakácskönyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag és limitált példányszámban a Lidl digitális hűségprogramjában, a Lidl Plus applikáció használatával juthatnak hozzá a vásárlók 2023. november 27. és 2023. december 23. között.
Ajándék szakácskönyv - akár az ünnepekre!
1) Használd minden vásárláskor a Lidl Plus applikációt!
2) Aktiváld a Szakácsköny Pontvadászt!
3) Vásárolj legalább 8000 forintért!
4) Gyűjts össze 6 pontot az applikációban!
5) Aktiváld a szakácskönyv kuponját!
6) Olvasd be az aktivált kupont!
7) Kérd az ajándék szakácskönyvet a kasszánál!
Az üzletekben jelenleg hostessek segítenek a Lidl Plus alkalmazás letöltésében és a regisztrációban is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.