Karakteres ízével teszi kirobbanóvá a kék sajt a krumplipürét. Amíg még forró a burgonya, törjük össze, majd forgassunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű sajtot (vigyázat, tényleg erős az íze). Ha ennyi még nem lenne elég, fokozhatjuk az ízeket olajban ropogósra sütött hagymával.
Tejszín és puha vaj keverékéhez adjunk 5-6 gerezd felezett fokhagymát és friss zöldfűszereket (pl. rozmaring, kakukkfű). Melegítsük össze, majd a tűzről levéve hagyjuk állni. Ha kihűlt, szűrjük át, és az aromás tejszínes-vajas öntetet adjuk a főtt burgonyához és így pürésítsük.
A pirított bacon füstös íze jól passzol a vajban sült hagyma édes ízvilágához, mindkettő ropogóssága pedig még pluszban feldobja a puha krumplipürét. Biztos befutó!
Az édesburgonyából ugyanúgy készítsünk pürét, mint a hagyományosból, ám ízben ezúttal is érdemes eltérni a szokványostól: törjük meg vajjal, fűszerezzük tengeri sóval, szerecsendióval, majd tegyük izgalmasabbá egy kevés juharsziruppal!
A krumplipüré semleges ízébe visz egy kis csavart a chipotle füstös zamata. Aprítsuk fel, és egy teáskanálnyit keverjünk a krumplihoz. Ha krémesíteni szeretnénk, reszelt cheddar sajttal tegyük meg, amíg még forró a krumpli.
A sajttal, hagymával és baconnal megszórt verzió a család új kedvence lesz. A burgonyákat tegyük fel főni, közben aprítsuk fel a bacont és pirítsuk meg. A főtt, leszűrt burgonyát törjük meg, krémesítsük vajjal és tejjel, valamint kevés sajtkrémmel. Simítsuk sütőformába, a tetejére szórunk reszelt cheddar sajtot és a bacont. Addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Újhagymával, tejföllel tálaljuk.
A karfiolból is lehet a krumplihoz hasonló pürét készíteni, vagy a kettőt akár összekeverve is fogyaszthatjuk. A karfiolpüréhez adjunk a főtt karfiolhoz egy kis tejszínt, vajat, sót és borsot, majd turmixoljuk össze. Ezután fogyasszuk magában, vagy a már megtört burgonyához keverve.
A pesto egy jellegzetes ízű, főzés nélkül, friss zöldfűszerekből, parmezánból és fenyőmagból készülő szósz, az olasz konyha egyik sztárja. Saját zöldfűszereinkből elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelő pesot-t, de a bolti verzió is teljesen megfelelő. Egyszerűen keverjük a püréhez, szórjuk meg parmezánnal és már tálalhatjuk is!
A zöld csili egy erős, de nem túl csípős paprika. Egyszeren keverjünk az áttört krumplihoz aprított zöld csilit és egy kevés vajat, majd kanalazzuk az egészet sütőformába, és szórjuk meg a tetejét kedvenc sajtunkkal. Addig süssük, amíg meg nem olvad a tetején a sajt.
Szokatlan párosítás, de működik! Az avokádó krémessége kiválthatja a vaj egy részét, nem beszélve arról, milyen egészséges. 1 kg burgonyához 1 egész avokádó elegendő lesz ahhoz, hogy plusz ízt adjon az ételnek. 1-2 tk vajjal, egy pici tejjel, sóval, borssal, valamint olíva olajban ropogósra sült mogyoróhagymával tökéletes lesz!
A tejföl savanykás ízéhez remekül illik a frissen aprított metélőhagyma, ami új szintre emeli ezt a köretet. A krumpli édes, a tejföl savas és a hagyma friss ízvilága tökéletesen keveredik, így kézenfekvő megoldás egy finom tavaszi vagy nyári menühöz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.