Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Alapételek

3 szuper partisaláta húsevőknek és vegáknak

A saláta az az étel, amellyel a vendéglátó és a vendég is jól jár. A házigazda azért, mert a saláta számtalan módon elkészíthető és gyorsan készen van. A vendég pedig azért, mert fogyaszthatja húsok mellé, de akár magában is laktató. Ha pedig olyan vendég is érkezik a buliba, aki nem eszik húst, annak is a kedvébe lehet járni.

Réteges saláta csirkehússal

8 adaghoz metélj csíkokra 30 dkg csirkemell sonkát, 10 dkg bacont és 25 dkg jégsalátát, darabolj falatnyira 1 db érett mangót és 35 dkg megtisztított friss ananászt, továbbá tépj kisebb darabokra 30 dkg rukkolát, karikázz fel vékonyan 1 fej lila hagymát, 2 főtt tojást, öblíts le szűrőben 1 kis doboz borsót és piríts meg felhevített serpenyőben zsiradék nélkül 6 dkg durvára aprított diót.

Az öntethez botmixerrel turmixolj össze keverőpohárban 1 nagy csokorról lecsipkedett bazsalikomlevelet, 1 db apróra kockázott piros csilipaprikát, 1 ek olívaolajat, 2 dkg üveges vagy házi fokhagymamártást és 20 dkg görög joghurtot némi sóval.

Közepes tűzön pirítsd meg adagonként a sonkacsíkokat 2 ek olívaolajon 3-4 perc alatt, majd sózd meg és vedd ki. A visszamaradt zsiradékon süsd ropogósra a bacont, és itasd le konyhai papírtörlőn.

Mutatósan rétegezd nagy üvegtálba a húst, a bacont, a hagymát, a borsót, főttt tojást, az ananászt, a jégsalátát, a mangót és a rukkolát. Locsold meg 1 db narancs frissen facsart levével és a joghurtos öntettel, majd tedd a hűtőbe 3 órára. Tálald a dióval megszórva.

Csípős tésztasaláta

8 adaghoz apríts finomra 1 db kicsumázott piros peperonit és 1 fej hagymát. Párold meg együtt 2 ek olajon, szórd meg 4 tk curryporral, valamint 1 tk őrölt római köménnyel, és kapasd meg. Adj hozzá 5 dkg mazsolát, 1 dl zöldségleves-alaplét és 1,5 dl narancslét, forrald fel, majd hagyd hűlni.

Közben szeletelj vékonyra 25 dkg sárgarépát és 20 dkg zellergumót, főzd együtt lobogó sós vízben 5 percig, majd csepegtesd le. Főzz meg 20 dkg pennét is a csomagolásán olvasható leírás szerint, és csepegtesd le.

A szószhoz keverj össze 15 dkg tejfölt 3 ek citromlével és a currys alappal. Fűszerezd meg, majd forgasd össze a zöldséggel, a tésztával és 10 dkg falatnyi darabokra tépett szeletelt szalámival. Végül szórd meg a salátát 5 dkg szárazon megpirított fenyőmaggal és frissen lecsipkedett petrezselyemlevelekkel.

Narancsos-édesköményes káposztasaláta

8 adaghoz metélj 1 cm-es csíkokra 60 dkg megtisztított lilakáposztát és gyalulj le 2 db édesköményt. Nagy tálban alaposan gyúrd össze 2-2,5 tk finom szemű tengeri sóval, frissen őrölt fekete borssal, 1 tk barna cukorral és 5-6 ek almaecettel, majd letakarva hagyd állni 30 percig.

Közben serpenyőben piríts meg zsiradék nélkül 2-3 ek napraforgómagot vagy diót és hámozz meg 2 db kisebb narancsot úgy, hogy a fehér héjukat is levágod. A kifilézett gerezdek hártyájából kinyomkodott levet keverd össze 4 ek olívaolajjal és 1 tk nem csípős mustárral.

A finoman kinyomkodott édesköményes káposztát egy másik tálban forgasd össze a narancsos öntettel és 1 csipet csilipehellyel. Ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a narancsfilét, és tálald a napraforgómaggal, vagy dióval megszórva.

EGYSZERŰ ÜNNEPI KÖRET: KRUMPLISALÁTA HÁZI MAJONÉZZEL >>>

VIRSLISALÁTA: HA EGYSZER MEGKÓSTOLOD, CSAK ÍGY KÉSZÍTED! >>>

ÍME GYÖRGYI NÉNI TÉSZTASALÁTÁJA: A RECEPT, AMIT MINDIG KERESTÉL! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.