8 adaghoz metélj csíkokra 30 dkg csirkemell sonkát, 10 dkg bacont és 25 dkg jégsalátát, darabolj falatnyira 1 db érett mangót és 35 dkg megtisztított friss ananászt, továbbá tépj kisebb darabokra 30 dkg rukkolát, karikázz fel vékonyan 1 fej lila hagymát, 2 főtt tojást, öblíts le szűrőben 1 kis doboz borsót és piríts meg felhevített serpenyőben zsiradék nélkül 6 dkg durvára aprított diót.
Az öntethez botmixerrel turmixolj össze keverőpohárban 1 nagy csokorról lecsipkedett bazsalikomlevelet, 1 db apróra kockázott piros csilipaprikát, 1 ek olívaolajat, 2 dkg üveges vagy házi fokhagymamártást és 20 dkg görög joghurtot némi sóval.
Közepes tűzön pirítsd meg adagonként a sonkacsíkokat 2 ek olívaolajon 3-4 perc alatt, majd sózd meg és vedd ki. A visszamaradt zsiradékon süsd ropogósra a bacont, és itasd le konyhai papírtörlőn.
Mutatósan rétegezd nagy üvegtálba a húst, a bacont, a hagymát, a borsót, főttt tojást, az ananászt, a jégsalátát, a mangót és a rukkolát. Locsold meg 1 db narancs frissen facsart levével és a joghurtos öntettel, majd tedd a hűtőbe 3 órára. Tálald a dióval megszórva.
8 adaghoz apríts finomra 1 db kicsumázott piros peperonit és 1 fej hagymát. Párold meg együtt 2 ek olajon, szórd meg 4 tk curryporral, valamint 1 tk őrölt római köménnyel, és kapasd meg. Adj hozzá 5 dkg mazsolát, 1 dl zöldségleves-alaplét és 1,5 dl narancslét, forrald fel, majd hagyd hűlni.
Közben szeletelj vékonyra 25 dkg sárgarépát és 20 dkg zellergumót, főzd együtt lobogó sós vízben 5 percig, majd csepegtesd le. Főzz meg 20 dkg pennét is a csomagolásán olvasható leírás szerint, és csepegtesd le.
A szószhoz keverj össze 15 dkg tejfölt 3 ek citromlével és a currys alappal. Fűszerezd meg, majd forgasd össze a zöldséggel, a tésztával és 10 dkg falatnyi darabokra tépett szeletelt szalámival. Végül szórd meg a salátát 5 dkg szárazon megpirított fenyőmaggal és frissen lecsipkedett petrezselyemlevelekkel.
8 adaghoz metélj 1 cm-es csíkokra 60 dkg megtisztított lilakáposztát és gyalulj le 2 db édesköményt. Nagy tálban alaposan gyúrd össze 2-2,5 tk finom szemű tengeri sóval, frissen őrölt fekete borssal, 1 tk barna cukorral és 5-6 ek almaecettel, majd letakarva hagyd állni 30 percig.
Közben serpenyőben piríts meg zsiradék nélkül 2-3 ek napraforgómagot vagy diót és hámozz meg 2 db kisebb narancsot úgy, hogy a fehér héjukat is levágod. A kifilézett gerezdek hártyájából kinyomkodott levet keverd össze 4 ek olívaolajjal és 1 tk nem csípős mustárral.
A finoman kinyomkodott édesköményes káposztát egy másik tálban forgasd össze a narancsos öntettel és 1 csipet csilipehellyel. Ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a narancsfilét, és tálald a napraforgómaggal, vagy dióval megszórva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.