Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

9 őszi recept, amit el kell készítened októberben

Az ősz olyan kincseket tartogat, mint a sütőtök, az édesburgonya, a csicsóka, a mángold vagy a kelkáposzta, melyekből jobbnál jobb főételek készíthetők. Íme 9 finomság, melyet mindenképpen el kell készítened, amíg tart az október.

A sütőtök, a csicsóka, az édesburgonya, a karfiol, a kelbimbó, a kelkáposzta vagy a mángold az őszi szezon legnépszerűbb zöldségei. Amellett, hogy finomak, egészségesek is, és egyszerűen készíthető belőlük rakottas, köret, leves vagy tésztaétel, de némelyik a panírozást is jól bírja, így rántott étel is készülhet belőle.

A sütőtök magas karotintartalommal (3,8 mg/100 g), C-vitamin-tartalommal (30 mg/100 g) rendelkezik, ezen felül jelentős kalcium- és foszforforrás.

Az édesburgonya húsos, gumószerűen megvastagodott gyökere szénhidrátban és (különösen a sárga húsú fajta) béta-karotinban gazdag. C-vitamin-tartalma 15-30 mg/100 g, de tartalmaz B1, B2, B6, és E vitaminokat is. A többi zöldségféléhez képest sok, 1,5-2 g/100 g fehérje található benne, amelynek összetétele a tojáséhoz hasonló.

A mángold szerves savtartalma miatt élénkítő hatású. Gazdag A-vitaminban. C-vitamin tartalma a paradicsoménál is magasabb. Nagy pektintartalma miatt könnyen emészthető.

A csicsóka rosttartalma sokszorosa a krumpliénak, ezen kívül cukorbetegek számára ideális alapanyag, mivel inulin formában tartalmazza a szénhidrátot. De ez nem csak a cukorbetegeknek örömhír, hanem nekünk is, sokkal kevésbé hizlal mint a krumpli, de a teltségérzetet azért bőven biztosítja.

Használjuk ki az ősz kincseit, és készítsünk szezonális finomságokat, íme 9 kihagyhatatlan októberi recept.

CSICSÓKAKRÉMLEVES >>>

KRÉMES PARMEZÁNOS KELBIMBÓ BACONNEL >>>

SZEZÁMMAGOS RÁNTOTT SÜTŐTÖK >>>

DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT MÁNGOLD >>>

RAKOTT ÉDESBURGONYA >>>

EGYSZERŰ RAKOTT KEL >>>

ÓVÁRI SZELET, VAJJAL SÜLT KARFIOLLAL >>>

PARMEZÁNOS SÜTŐTÖKÖS TÉSZTA >>>

SÜLT ÉDESBURGONYA GOMBÁVAL ÉS SPENÓTTAL >>>

Még több őszi recept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.