Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

9 őszi recept, amit el kell készítened októberben

Az ősz olyan kincseket tartogat, mint a sütőtök, az édesburgonya, a csicsóka, a mángold vagy a kelkáposzta, melyekből jobbnál jobb főételek készíthetők. Íme 9 finomság, melyet mindenképpen el kell készítened, amíg tart az október.

A sütőtök, a csicsóka, az édesburgonya, a karfiol, a kelbimbó, a kelkáposzta vagy a mángold az őszi szezon legnépszerűbb zöldségei. Amellett, hogy finomak, egészségesek is, és egyszerűen készíthető belőlük rakottas, köret, leves vagy tésztaétel, de némelyik a panírozást is jól bírja, így rántott étel is készülhet belőle.

A sütőtök magas karotintartalommal (3,8 mg/100 g), C-vitamin-tartalommal (30 mg/100 g) rendelkezik, ezen felül jelentős kalcium- és foszforforrás.

Az édesburgonya húsos, gumószerűen megvastagodott gyökere szénhidrátban és (különösen a sárga húsú fajta) béta-karotinban gazdag. C-vitamin-tartalma 15-30 mg/100 g, de tartalmaz B1, B2, B6, és E vitaminokat is. A többi zöldségféléhez képest sok, 1,5-2 g/100 g fehérje található benne, amelynek összetétele a tojáséhoz hasonló.

A mángold szerves savtartalma miatt élénkítő hatású. Gazdag A-vitaminban. C-vitamin tartalma a paradicsoménál is magasabb. Nagy pektintartalma miatt könnyen emészthető.

A csicsóka rosttartalma sokszorosa a krumpliénak, ezen kívül cukorbetegek számára ideális alapanyag, mivel inulin formában tartalmazza a szénhidrátot. De ez nem csak a cukorbetegeknek örömhír, hanem nekünk is, sokkal kevésbé hizlal mint a krumpli, de a teltségérzetet azért bőven biztosítja.

Használjuk ki az ősz kincseit, és készítsünk szezonális finomságokat, íme 9 kihagyhatatlan októberi recept.

CSICSÓKAKRÉMLEVES >>>

KRÉMES PARMEZÁNOS KELBIMBÓ BACONNEL >>>

SZEZÁMMAGOS RÁNTOTT SÜTŐTÖK >>>

DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT MÁNGOLD >>>

RAKOTT ÉDESBURGONYA >>>

EGYSZERŰ RAKOTT KEL >>>

ÓVÁRI SZELET, VAJJAL SÜLT KARFIOLLAL >>>

PARMEZÁNOS SÜTŐTÖKÖS TÉSZTA >>>

SÜLT ÉDESBURGONYA GOMBÁVAL ÉS SPENÓTTAL >>>

Még több őszi recept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.