Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Alapételek

Durván jó süti hétköznapokra: csilivel megbolondított csokis kuglóf egyszerűen és gyorsan

Bár az igazi kuglóf kelt tésztából készül, azokat a kevert tésztás édességeket is így nevezzük, amelyek kuglófsütő formában sülnek. Ezeket gyorsan elkészíthetjük, az ízesítésnek pedig szinte csak a fantáziánk szab határt. Most egy izgalmas párosítást mutatunk: a csilis-csokis kuglófot egy hétköznap este is összedobhatod, a fűszeres íz pedig garantáltan lenyűgöz mindenkit!

A kuglóf pontos eredete nem ismert, de az biztos, hogy a 17. századtól említik a szakácskönyvek. Ekkor még csak élesztős tésztából készülhetett a kávézások és teázások kedvelt desszertje, szigorúan cserépedényben sütve. Mára a könnyebb tésztájú, sütőporos receptek az igazán népszerűek, amelyeket kerámia, fém vagy szilikon formában készítünk.

A csili és csoki párosítása izgalmas, a végeredmény pedig bomba siker kicsik és nagyok körében is.

Nagyon finom csilis-csokis kuglóf kávé vagy tea mellé / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Nagyon finom csilis-csokis kuglóf kávé vagy tea mellé / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók a csilis-csokis kuglófhoz:

A tésztához:

  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg puha vaj
  • 8 dkg holland kakaó
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet csili
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg sütésálló fehércsoki-csepp
  • 10 dkg sütésálló étcsokicsepp
  • 3 tojás
  • 4 púpos evőkanál csokis mogyorókrém
  • vaj és liszt a forma előkészítéséhez

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

  1. Gőz felett felforrósítjuk a tejszínt, kevergetve összeolvasztjuk a vajjal, a cukorral és a kakaóval. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni. Beledolgozzuk a mogyorókrémet.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a csipetnyi őrölt csilivel, a vaníliás cukorral és a kétféle csokicseppel.
  3. A langyos vajas-kakaós keverékbe egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, végül hozzávegyítjük a lisztes keveréket. Kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük (egy nagyobba vagy két kisebbe). 180 fokos sütőben bő félórán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  4. A formában hagyjuk félig kihűlni, majd rácsra borítjuk. Ha már teljesen hideg, gőz felett megolvasztjuk a darabokra tört csokit (lazíthatjuk egy kis vajjal vagy tejszínnel), és a süteményre öntjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.