Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Alapételek

3 rémisztően jó sütés nélküli desszert, ami nem hiányozhat a halloweenbuliból

Shutterstock
Egész októberben a sütőtöké a főszerep, így hát a hónap végi halloweeni buliból sem hagyhatjuk ki ezt a kincset érő őszi alapanyagot. Ám ezúttal nem pitét vagy muffint készítettünk belőle, hanem mennyei sütés nélküli desszertek receptjét hoztuk el. Bármelyikre essen a választásotok, garantált, hogy ez lesz a legédesebb emléketek az idei partiról.

Az ír–kelta eredetű halloween egyre népszerűbb hazánkban is, és az amerikai filmekből látott baráti összejöveteleket is egyre többen tartják meg. Ilyenkor sokan be is öltöznek, de a legtöbben ijesztő dekorációval és finom falatokkal várják a vendégeket. Nos, utóbbiban mi is segítünk három szuper sütés nélküli desszerttel. 

A sütőtökös pohárdesszert könnyen elkészíthető halloweeni süti 
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Sütőtökös pohárdesszert

Hozzávalók (8 darabhoz): 

  • 16 db Graham-keksz
  • 6 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 40 dkg sütőtökpüré
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 tk. sütőtökpite-fűszerkeverék 
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítése: 

  1. A kekszeket késes aprítóba tesszük, és morzsásra törjük. A vajat megolvasztjuk, és a kekszre öntjük. Az egészet összedolgozzuk. 
  2. A mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőtökpürét, a cukrot, a csipet sót és a fűszerkeveréket, és lágy krémmé dolgozzuk az egészet. Habzsákba töltjük a krémet. 
  3. A poharak aljában egyenlően elosztjuk a vajas kekszmorzsát, és mindegyikbe ugyanannyi krémet nyomunk. A pohárdesszerteket tetejére tejszínhabot nyomunk díszítésképpen.
Gyors és egyszerű desszert: joghurtos pohárkrém halloweenra
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Görög joghurtos, sütőtökös pohárkrém

Hozzávalók (8 darabhoz):

  • 50 dkg görög joghurt
  • 25 dkg sütőtökpüré
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 1 tk. sütőtökpite-fűszerkeverék
  • 1 db narancs lereszelt héja (elhagyható)
  • 16 db vajas keksz

Elkészítése:

  1. A görög joghurtot egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a sütőtökpürét, a porcukrot és a vaníliaaromát, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőtökpite-fűszerkeveréket, valamint a narancs lereszelt héját, és ezzel is elkeverjük. 
  2. A kekszet késes aprítóban morzsásra törjük. 
  3. A poharak aljába egy-egy kanállal szedünk a joghurtos krémből. Erre kekszmorzsát szórunk, majd újabb réteg joghurt és kekszmorzsa következik. A tetejére joghurt kerüljön. Díszítésképpen szórhatunk rá egy kevés kekszet, és egy apró tejszínhabrózsát is nyomhatunk rá. 
Egy sajttorta minden alkalomra tökéletes desszert: sütőtökös krémmel a halloweeni buli sztárja lesz
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Sütés nélküli sütőtökös sajttorta

Hozzávalók (egy kb. 25 cm-es tortaformához):

Az alaphoz: 

  • 24 dkg Graham-keksz
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 tk. fahéj
  • 12 dkg vaj

A krémhez: 

  • 65 dkg krémsajt
  • 40 dkg sütőtökpüré
  • 1,5 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 ek. sütőtökpite-fűszerkeverék
  • 2 tk. vaníliaaroma

Elkészítése: 

  1. Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, valamint a megolvasztott vajat, és alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet. 
  2. Egy tálban összekeverjük a krémsajtot a sütőtökpürével és a habtejszínnel, hozzáadjuk a kétféle cukrot és a fűszerkeveréket, illetve a vaníliaaromát, és lágy krémmé keverjük az egészet. Ezután a kekszes alapra öntjük. 
  3. A tetejét megszórjuk egy kevés fahéjjal, tejszínhabbal is díszíthetjük, és betesszük a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen. 

Extra tippek 

Ha nem akarunk a sütőtök sütésével és pürésítésével bajlódni, vegyünk készen kapható, natúr sütőtökpürét, amit szezonálisan megtalálhatunk a nagyobb üzletek polcain.  

Sütőtökpite-fűszerkeveréket házilag is készíthetünk. Ehhez keverjünk össze 1 teáskanál őrölt fahéjat, 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeget, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendiót és 1/4 teáskanál őrölt gömbért. Pitéhez, muffinhoz, sőt, kávéhoz is használhatjuk a keveréket. 

(Kiemelt kép forrása: Shutterstock)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.