Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Mákos guba
A dolgos, rohanó hétköznapokon minden esetben az a legjobb vacsora, ami szinte magától elkészül, vagyis amivel nem kell sokat pepecselni. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban 1-1 tepsis recept, amivel maximum 10 perc dolgunk van, a többi munkát a sütő végzi.

1. Citromos lazac vele sült spárgával és cukkinivel

1 ek citromlé
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk hagymapor

bors
1 tk mustár
4 szelet lazac
1/2 db citrom
kb. 10-12 síp spárga
1-2 db cukkini szeletelve
1 doboz koktélparadicsom
olívaolaj

Összekeverjük a citromlevet és az olívaolajat, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a hagymaport. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt, majd alaposan összekeverjük. Fóliával bélelt tepsibe fektetjük a lazacot. A szeleteket megkenjük a kikevert szósszal, mindegyikre teszünk egy karika citromot. A lazac mellé tesszük a spárgát és a koktélparadicsommal elkevert feldarabolt cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

2. Mézes-fokhagymás csirke krumplival és kelbimbóval

3 ek olívaolaj
2 ek méz
1 ek mustár
4 gerezd fokhagyma
1 ek olasz fűszerkeverék
4 db csirkemell

bors
kb. 40 dkg burgonya
kb. 40 dkg kelbimbó
olívaolaj

Összekeverjük az olívaolajat a mézzel és a mustárral. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a fűszerkeveréket, és alaposan összekeverjük. Fóliával bélelt tepsibe fektetjük a csirkemelleket. Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük a kikevert szósszal. A csirke mellé tesszük a felkockázott krumplit és a felezett kelbimbót. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

3. Garnélás fajitas

kb. 1-1,5 kg garnéla
3 db kaliforniai paprika
1/2 db lilahagyma

bors
1 tk csilipor
1/2 tk hagymapor
1 tk fokhagymapor
1/2 tk őrölt kömény
1 tk őrölt paprika
6 db tortilla
avokádókrém
tejföl

Fóliával bélelt tepsibe tesszük a garnélát, és rátesszük a csíkokra vágott paprikát és lilahagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a csilivel, a hagyma- és fokhagymaporral, az őrölt köménnyel és az őrölt paprikával, majd alaposan összekeverjük. Lefedve sütjük 230 fokon 8 percig, majd a fóliát eltávolítva tobábbi 2 percig pirítjuk. A tortillákat megtöltjük a garnélával, és meglocsoljuk avokádókrémmel és tejföllel.

4. BBQ sertésoldalas kukoricával és zöldbabbal

2 egész sertésoldalas
1 tk bors
1 tk csilipor
1 tk őrölt paprika
2 tk őrölt kömény
2 tk fokhagymapor
2 tk só
BBQ szósz
3 cső kukorica
2 marék zöldbab
olívaolaj

Fóliával bélelt tepsibe tesszük az oldalast. Megszórjuk a borssal, a csilivel, a paprikával, a köménnyel, a fokhagymával és a sóval, és alaposan bedörzsöljük. Fóliával lefedve 140 fokon 2 óráig sütjük. Eztuán eltávolítjuk a fóliát, és a húsra öntjük a BBQ szószt, és mellé tesszük a kokoricát és a zöldbabot, melyeket megsózunk, megborsozunk, és meglocsolunk olívaolajjal. 260 fokon 10 percig sütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.