1. Citromos lazac vele sült spárgával és cukkinivel
1 ek citromlé
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk hagymapor
só
bors
1 tk mustár
4 szelet lazac
1/2 db citrom
kb. 10-12 síp spárga
1-2 db cukkini szeletelve
1 doboz koktélparadicsom
olívaolaj
Összekeverjük a citromlevet és az olívaolajat, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a hagymaport. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt, majd alaposan összekeverjük. Fóliával bélelt tepsibe fektetjük a lazacot. A szeleteket megkenjük a kikevert szósszal, mindegyikre teszünk egy karika citromot. A lazac mellé tesszük a spárgát és a koktélparadicsommal elkevert feldarabolt cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
2. Mézes-fokhagymás csirke krumplival és kelbimbóval
3 ek olívaolaj
2 ek méz
1 ek mustár
4 gerezd fokhagyma
1 ek olasz fűszerkeverék
4 db csirkemell
só
bors
kb. 40 dkg burgonya
kb. 40 dkg kelbimbó
olívaolaj
Összekeverjük az olívaolajat a mézzel és a mustárral. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a fűszerkeveréket, és alaposan összekeverjük. Fóliával bélelt tepsibe fektetjük a csirkemelleket. Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük a kikevert szósszal. A csirke mellé tesszük a felkockázott krumplit és a felezett kelbimbót. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
3. Garnélás fajitas
kb. 1-1,5 kg garnéla
3 db kaliforniai paprika
1/2 db lilahagyma
só
bors
1 tk csilipor
1/2 tk hagymapor
1 tk fokhagymapor
1/2 tk őrölt kömény
1 tk őrölt paprika
6 db tortilla
avokádókrém
tejföl
Fóliával bélelt tepsibe tesszük a garnélát, és rátesszük a csíkokra vágott paprikát és lilahagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a csilivel, a hagyma- és fokhagymaporral, az őrölt köménnyel és az őrölt paprikával, majd alaposan összekeverjük. Lefedve sütjük 230 fokon 8 percig, majd a fóliát eltávolítva tobábbi 2 percig pirítjuk. A tortillákat megtöltjük a garnélával, és meglocsoljuk avokádókrémmel és tejföllel.
4. BBQ sertésoldalas kukoricával és zöldbabbal
2 egész sertésoldalas
1 tk bors
1 tk csilipor
1 tk őrölt paprika
2 tk őrölt kömény
2 tk fokhagymapor
2 tk só
BBQ szósz
3 cső kukorica
2 marék zöldbab
olívaolaj
Fóliával bélelt tepsibe tesszük az oldalast. Megszórjuk a borssal, a csilivel, a paprikával, a köménnyel, a fokhagymával és a sóval, és alaposan bedörzsöljük. Fóliával lefedve 140 fokon 2 óráig sütjük. Eztuán eltávolítjuk a fóliát, és a húsra öntjük a BBQ szószt, és mellé tesszük a kokoricát és a zöldbabot, melyeket megsózunk, megborsozunk, és meglocsolunk olívaolajjal. 260 fokon 10 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.