Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Alapételek

Villámgyors és egészséges köret vagy vacsora: grillezett retek joghurtos mártogatóssal

grillezett retek
A tavasz egyik vitathatatlanul legjobb része, hogy érkeznek a primőr zöldségek. Minden zsenge, végre vannak ízek, nem úgy, mint a téli, üvegházban nevelt tásraiknál. Az ilyen zöldségek csodásak nyersen, salátákba, de egy kis grillezéssel mindig turbózhatunk az ízeken!

Ezt a recept új dimenzióba emeli a retket, de ugyan ezzel a módszerrel elkészítheted az édesburgonyát, karfiolt, brokkolit vagy a gyökérzöldségeket is! A mártogatóst csinálhatod sima joghurtból is, kevés olíva olaj hozzáadásával, és ha nincs otthon snidling, használj más zöldfűszert, fokhagymát, reszelt citromhéjat vagy szárított fűszereket!

Hozzávalók (4 fő részére nasinak, vacsira, köretnek):

  • 3 csomag hónapos retek
  • 2-3 ek extraszűz olíva olaj
  • 400 ml görög joghurt
  • 1 kis csomó snidling

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

2. Mosd alaposan meg a retket. Vágd le a gyökerét és a zöld részét. Vágd félbe vagy negyedeld.

3. Locsolgasd kevés olajjal, annyival, mintha salátát csinálnál, és sózd is meg.

4. Terítsd a zöldséget sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Süsd kb. 20-30 percig, míg a fehér része meg nem barnul. 10 percenként óvatosan keverd át. Ha már mindegyik retek szépen megpuhult és megpirult, szedd ki a sütőből.

6. Közben vágj egy kis csomó snidlinget nagyon apróra. Keverd a görög joghurthoz. Adj hozzá 1 ek extraszűz olíva olajat és sózd ízlés szerint.

7. Kínáld a joghurtmártást a még meleg retek mellé.

Ajánljuk még:

FOGÁSOK, MELYEKBE EDDIG NEM TETTÉL RETKET, PEDIG KELLENE!>>>

RETEKLEVES>>>

SÜLT FŰSZERES RETEK>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.