Ezt a recept új dimenzióba emeli a retket, de ugyan ezzel a módszerrel elkészítheted az édesburgonyát, karfiolt, brokkolit vagy a gyökérzöldségeket is! A mártogatóst csinálhatod sima joghurtból is, kevés olíva olaj hozzáadásával, és ha nincs otthon snidling, használj más zöldfűszert, fokhagymát, reszelt citromhéjat vagy szárított fűszereket!
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
2. Mosd alaposan meg a retket. Vágd le a gyökerét és a zöld részét. Vágd félbe vagy negyedeld.
3. Locsolgasd kevés olajjal, annyival, mintha salátát csinálnál, és sózd is meg.
4. Terítsd a zöldséget sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süsd kb. 20-30 percig, míg a fehér része meg nem barnul. 10 percenként óvatosan keverd át. Ha már mindegyik retek szépen megpuhult és megpirult, szedd ki a sütőből.
6. Közben vágj egy kis csomó snidlinget nagyon apróra. Keverd a görög joghurthoz. Adj hozzá 1 ek extraszűz olíva olajat és sózd ízlés szerint.
7. Kínáld a joghurtmártást a még meleg retek mellé.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.