Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Villámgyors és egészséges köret vagy vacsora: grillezett retek joghurtos mártogatóssal

grillezett retek
A tavasz egyik vitathatatlanul legjobb része, hogy érkeznek a primőr zöldségek. Minden zsenge, végre vannak ízek, nem úgy, mint a téli, üvegházban nevelt tásraiknál. Az ilyen zöldségek csodásak nyersen, salátákba, de egy kis grillezéssel mindig turbózhatunk az ízeken!

Ezt a recept új dimenzióba emeli a retket, de ugyan ezzel a módszerrel elkészítheted az édesburgonyát, karfiolt, brokkolit vagy a gyökérzöldségeket is! A mártogatóst csinálhatod sima joghurtból is, kevés olíva olaj hozzáadásával, és ha nincs otthon snidling, használj más zöldfűszert, fokhagymát, reszelt citromhéjat vagy szárított fűszereket!

Hozzávalók (4 fő részére nasinak, vacsira, köretnek):

  • 3 csomag hónapos retek
  • 2-3 ek extraszűz olíva olaj
  • 400 ml görög joghurt
  • 1 kis csomó snidling

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

2. Mosd alaposan meg a retket. Vágd le a gyökerét és a zöld részét. Vágd félbe vagy negyedeld.

3. Locsolgasd kevés olajjal, annyival, mintha salátát csinálnál, és sózd is meg.

4. Terítsd a zöldséget sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Süsd kb. 20-30 percig, míg a fehér része meg nem barnul. 10 percenként óvatosan keverd át. Ha már mindegyik retek szépen megpuhult és megpirult, szedd ki a sütőből.

6. Közben vágj egy kis csomó snidlinget nagyon apróra. Keverd a görög joghurthoz. Adj hozzá 1 ek extraszűz olíva olajat és sózd ízlés szerint.

7. Kínáld a joghurtmártást a még meleg retek mellé.

Ajánljuk még:

FOGÁSOK, MELYEKBE EDDIG NEM TETTÉL RETKET, PEDIG KELLENE!>>>

RETEKLEVES>>>

SÜLT FŰSZERES RETEK>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.