Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Villámgyors és egészséges köret vagy vacsora: grillezett retek joghurtos mártogatóssal

grillezett retek
A tavasz egyik vitathatatlanul legjobb része, hogy érkeznek a primőr zöldségek. Minden zsenge, végre vannak ízek, nem úgy, mint a téli, üvegházban nevelt tásraiknál. Az ilyen zöldségek csodásak nyersen, salátákba, de egy kis grillezéssel mindig turbózhatunk az ízeken!

Ezt a recept új dimenzióba emeli a retket, de ugyan ezzel a módszerrel elkészítheted az édesburgonyát, karfiolt, brokkolit vagy a gyökérzöldségeket is! A mártogatóst csinálhatod sima joghurtból is, kevés olíva olaj hozzáadásával, és ha nincs otthon snidling, használj más zöldfűszert, fokhagymát, reszelt citromhéjat vagy szárított fűszereket!

Hozzávalók (4 fő részére nasinak, vacsira, köretnek):

  • 3 csomag hónapos retek
  • 2-3 ek extraszűz olíva olaj
  • 400 ml görög joghurt
  • 1 kis csomó snidling

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

2. Mosd alaposan meg a retket. Vágd le a gyökerét és a zöld részét. Vágd félbe vagy negyedeld.

3. Locsolgasd kevés olajjal, annyival, mintha salátát csinálnál, és sózd is meg.

4. Terítsd a zöldséget sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Süsd kb. 20-30 percig, míg a fehér része meg nem barnul. 10 percenként óvatosan keverd át. Ha már mindegyik retek szépen megpuhult és megpirult, szedd ki a sütőből.

6. Közben vágj egy kis csomó snidlinget nagyon apróra. Keverd a görög joghurthoz. Adj hozzá 1 ek extraszűz olíva olajat és sózd ízlés szerint.

7. Kínáld a joghurtmártást a még meleg retek mellé.

Ajánljuk még:

FOGÁSOK, MELYEKBE EDDIG NEM TETTÉL RETKET, PEDIG KELLENE!>>>

RETEKLEVES>>>

SÜLT FŰSZERES RETEK>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.