Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Mivel a legtöbb hagyományos ételünkben van valamilyen hús, így azok, akik tartják a böjtöt húsvétig, komoly fejtörést okozhat egyes fogások újragondolása. Most megmutatjuk az egyik kedvenc, a brassói zöldségekkel újragondolt változatát, ami, ha nem is pont olyan, de legalább annyira finom, mint a húsos változat.

Minden nemzet a helyi, szezonális alapanyagok felhasználásával, megszokott konyhatechnikával készült ételeit szereti legjobban - így mi a tartalmas, húsos ragukat, frissen dülteket, egytálételeket, sűrű leveseket részesítjük előnyben. Ám, aki tartja a böjtöt húsvétig , ezeket a fogásokat mellőzni kénytelen a menüsorból - kivéve, persze, ha húsmentesen készíti el! Mert, ahogy a rakott káposztát, ezt is le lehet készíteni hús helyett zöldséggel úgy, hogy a karakteres, borsos-fokhagymás-paprikás ízvilág megmaradjon.

Zöldségbrassói sült burgonyával (Fotó: Vidék íze magazin)
Zöldségbrassói sült burgonyával (Fotó: Vidék íze magazin)


Hozzávalók a Zöldségbrassóihoz sült burgonya körettel

  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 4-5 fej gomba
  • 1 db cukkini
  • 1 db kápia paprika
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • 80 dkg sárga parázsburgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 csapott ek. szárított majoránna
  • 3 ek. olívaolaj
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, feldaraboljuk.
  2. A cukkinit és a gombát megmossuk, szárazra töröljük, és ezt is hasonló méretű darabokra szabjuk.
  3. A paprikát félbevágjuk, kiszedjük az ereket és a magokat, majd ezt is felszeleteljük.
  4. A vöröshagymát hámozzuk, finomra vágjuk, az olívaolajon megdinszteljük.
  5. Hozzátesszük a fokhagymát, egy percig együtt sütjük.
  6. Rátesszük a feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és öt percig pároljuk együtt.
  7. Felöntjük az alaplével, puhára főzzük.
  8. Ha már majdnem jók a zöldségek, hozzátesszük a fagyasztott zöldborsót is, és együtt készre főzzük.
  9. A burgonyát alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, és bő olajban kisütjük.
  10. Végül összeforgatjuk a zöldségraguval.

Elkészítési idő: 45 perc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.