Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mivel a legtöbb hagyományos ételünkben van valamilyen hús, így azok, akik tartják a böjtöt húsvétig, komoly fejtörést okozhat egyes fogások újragondolása. Most megmutatjuk az egyik kedvenc, a brassói zöldségekkel újragondolt változatát, ami, ha nem is pont olyan, de legalább annyira finom, mint a húsos változat.

Minden nemzet a helyi, szezonális alapanyagok felhasználásával, megszokott konyhatechnikával készült ételeit szereti legjobban - így mi a tartalmas, húsos ragukat, frissen dülteket, egytálételeket, sűrű leveseket részesítjük előnyben. Ám, aki tartja a böjtöt húsvétig , ezeket a fogásokat mellőzni kénytelen a menüsorból - kivéve, persze, ha húsmentesen készíti el! Mert, ahogy a rakott káposztát, ezt is le lehet készíteni hús helyett zöldséggel úgy, hogy a karakteres, borsos-fokhagymás-paprikás ízvilág megmaradjon.

Zöldségbrassói sült burgonyával (Fotó: Vidék íze magazin)
Zöldségbrassói sült burgonyával (Fotó: Vidék íze magazin)


Hozzávalók a Zöldségbrassóihoz sült burgonya körettel

  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 4-5 fej gomba
  • 1 db cukkini
  • 1 db kápia paprika
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • 80 dkg sárga parázsburgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 csapott ek. szárított majoránna
  • 3 ek. olívaolaj
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, feldaraboljuk.
  2. A cukkinit és a gombát megmossuk, szárazra töröljük, és ezt is hasonló méretű darabokra szabjuk.
  3. A paprikát félbevágjuk, kiszedjük az ereket és a magokat, majd ezt is felszeleteljük.
  4. A vöröshagymát hámozzuk, finomra vágjuk, az olívaolajon megdinszteljük.
  5. Hozzátesszük a fokhagymát, egy percig együtt sütjük.
  6. Rátesszük a feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és öt percig pároljuk együtt.
  7. Felöntjük az alaplével, puhára főzzük.
  8. Ha már majdnem jók a zöldségek, hozzátesszük a fagyasztott zöldborsót is, és együtt készre főzzük.
  9. A burgonyát alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, és bő olajban kisütjük.
  10. Végül összeforgatjuk a zöldségraguval.

Elkészítési idő: 45 perc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.