Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mivel a legtöbb hagyományos ételünkben van valamilyen hús, így azok, akik tartják a böjtöt húsvétig, komoly fejtörést okozhat egyes fogások újragondolása. Most megmutatjuk az egyik kedvenc, a brassói zöldségekkel újragondolt változatát, ami, ha nem is pont olyan, de legalább annyira finom, mint a húsos változat.

Minden nemzet a helyi, szezonális alapanyagok felhasználásával, megszokott konyhatechnikával készült ételeit szereti legjobban - így mi a tartalmas, húsos ragukat, frissen dülteket, egytálételeket, sűrű leveseket részesítjük előnyben. Ám, aki tartja a böjtöt húsvétig , ezeket a fogásokat mellőzni kénytelen a menüsorból - kivéve, persze, ha húsmentesen készíti el! Mert, ahogy a rakott káposztát, ezt is le lehet készíteni hús helyett zöldséggel úgy, hogy a karakteres, borsos-fokhagymás-paprikás ízvilág megmaradjon.

Zöldségbrassói sült burgonyával (Fotó: Vidék íze magazin)
Zöldségbrassói sült burgonyával (Fotó: Vidék íze magazin)


Hozzávalók a Zöldségbrassóihoz sült burgonya körettel

  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 4-5 fej gomba
  • 1 db cukkini
  • 1 db kápia paprika
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • 80 dkg sárga parázsburgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 csapott ek. szárított majoránna
  • 3 ek. olívaolaj
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, feldaraboljuk.
  2. A cukkinit és a gombát megmossuk, szárazra töröljük, és ezt is hasonló méretű darabokra szabjuk.
  3. A paprikát félbevágjuk, kiszedjük az ereket és a magokat, majd ezt is felszeleteljük.
  4. A vöröshagymát hámozzuk, finomra vágjuk, az olívaolajon megdinszteljük.
  5. Hozzátesszük a fokhagymát, egy percig együtt sütjük.
  6. Rátesszük a feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és öt percig pároljuk együtt.
  7. Felöntjük az alaplével, puhára főzzük.
  8. Ha már majdnem jók a zöldségek, hozzátesszük a fagyasztott zöldborsót is, és együtt készre főzzük.
  9. A burgonyát alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, és bő olajban kisütjük.
  10. Végül összeforgatjuk a zöldségraguval.

Elkészítési idő: 45 perc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.