Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Így még tuti nem készítetted a palacsintát! Ha ezt teszed bele, tökéletes lesz a pörkölt mellé

Káposztás palacsinta
Ez a különleges palacsintás fogás olyan isteni finom, hogy a család minden nap ezt fogja kérni ebédre. Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészíteni!

Azt már tudjuk, hogy a palacsintát nem csak édes töltelékkel ízesíthetjük. Bár imádjuk a klasszikus lekváros, kakaós vagy éppen Nutellás verziót is, a bakonyi palacsinta vagy a spenótos palacsinta is épp úgy megállja a helyét a hétvégi menüsorban.

Most viszont egy olyan változatot mutatunk, amiről eddig talán te sem hallottál: itt a káposztás palacsinta! Akár önmagában is fogyaszthatod, de a Ripost szerint tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva egyenesen isteni finom. Sőt, pörkölthöz is kitűnő köret lehet!

Te kóstoltad már a káposztás palacsintát? Tejföllel és sajttal a legfinomabb! / Fotó: Shutterstock
Te kóstoltad már a káposztás palacsintát? Tejföllel és sajttal a legfinomabb! / Fotó: Shutterstock

Káposztás palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej vagy szóda
  • 1 kk só
  • 4 ek olaj

A töltelékhez:

  • 70 dkg káposzta
  • 4 ek zsír
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

1. A káposztát megdinszteljük, pontosan úgy, ahogy a káposztás tésztához készítenénk. Lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk 30 percet. Ha levet eresztett, kicsavarjuk.

2. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk, rádobjuk a káposztát és kb. 45 percen keresztül, folyamatos kavargatás mellett dinszteljük. A végén egy kevés cukrot adunk hozzá. Félretesszük hűlni.

3. A palacsintatésztához a lisztet és a tojásokat összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet vagy a szódát, majd mehet bele az olaj és a só is. Habverővel simára dolgozzuk.

4. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, és egyesével a szokott módon kisütjük a palacsintákat.

5. A kisült tésztákat megtöltjük a káposztával, háromszögre hajtjuk. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

Tipp: Szórjuk meg reszelt sajttal és toljuk be pár percre a sütőbe. A végeredmény mennyei lesz!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.