Azt már tudjuk, hogy a palacsintát nem csak édes töltelékkel ízesíthetjük. Bár imádjuk a klasszikus lekváros, kakaós vagy éppen Nutellás verziót is, a bakonyi palacsinta vagy a spenótos palacsinta is épp úgy megállja a helyét a hétvégi menüsorban.
Most viszont egy olyan változatot mutatunk, amiről eddig talán te sem hallottál: itt a káposztás palacsinta! Akár önmagában is fogyaszthatod, de a Ripost szerint tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva egyenesen isteni finom. Sőt, pörkölthöz is kitűnő köret lehet!
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítése:
1. A káposztát megdinszteljük, pontosan úgy, ahogy a káposztás tésztához készítenénk. Lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk 30 percet. Ha levet eresztett, kicsavarjuk.
2. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk, rádobjuk a káposztát és kb. 45 percen keresztül, folyamatos kavargatás mellett dinszteljük. A végén egy kevés cukrot adunk hozzá. Félretesszük hűlni.
3. A palacsintatésztához a lisztet és a tojásokat összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet vagy a szódát, majd mehet bele az olaj és a só is. Habverővel simára dolgozzuk.
4. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, és egyesével a szokott módon kisütjük a palacsintákat.
5. A kisült tésztákat megtöltjük a káposztával, háromszögre hajtjuk. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Tipp: Szórjuk meg reszelt sajttal és toljuk be pár percre a sütőbe. A végeredmény mennyei lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.