Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A januári időszakban tökéletes választás egy jó kocsonya. A kocsonya klasszikus fogás, a zselírozásra alkalmas csontokból, bőrökből viszonylag könnyen elkészíthetjük a remegős fogást.

A kocsonya leggyakrabban sertésből készül, nem véletlen, hogy ennek az állatnak az alkatrészei árulják több hiper-szuperben is, kocsonyacsomag címén. Ha nem csomagban szeretnénk megvásárolni, akkor sincs semmi gond, télen a legtöbb hentesboltban tartanak kocsonyának valót, vagy kérésre könnyedén összeállítják a megfelelő alapanyagokat.

A kocsonya készítéséhez jól jöhet a csülök, a fej, a fül, a köröm, de malacfarka is kerülhet bele, ha valaki kifejezetten a cupákos részekért kedveli ezt az ételt. A kocsonya készítése pedig semmi másról nem szól, mint egy húsleveshez hasonló levesbe hő hatására hagyni, hogy kioldódjanak a bőrben, csontban lévő zselírozó anyagok (zselatin) és a levest annyira elfőzni/redukálni, hogy a zselatin képes legyen megkötni a folyadékot.

KOCSONYA RECEPTEK >>>

A húsleves hasonlat nem volt véletlen, a kocsonyát is érdemes fűszerezni, ízesíteni, s ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha a levest magát fűszerezzük. A zöldségek mellett tehetünk bele hagymát, fekete borsot, sót, különféle zöld fűszereket is.

Amikor már kellően sűrű, s érezhetően nehezebben mozog benne a fakanál, akkor jöhet a kocsonya porciózása, valamint a különféle kocsonyatálak kialakítása. Mint már említésre került, van, aki kifejezetten a porcogós, csontos részekben gazdag kocsonyát szereti, de olyanok is akadnak szép számmal, akik inkább a színhússal, zöldségekkel kombinált változatokat preferálják.

HÚSLEVES RECEPTEK >>>

Nagyon finom és mutatós kocsonyát készíthetünk, ha előre lesütött húst szeletelünk bele (ez akár lehet valamilyen füstölt hús, nyelv is ), de halat, szárnyashúst is tehetünk a kocsonyatálba. A húsok mellett jól mutat és nagyon finom a tojás, ami félbe vagy szeletbe vágott főtt tyúktojás vagy akár egészben hagyott fürjtojás is lehet.

A zöldségeket sem érdemes kispórolni, a kocsonyatálba mehet sárgarépa, fehérrépa, zeller, paszternák, kelbimbó, de akár zöldborsó, bébirépa, bébikukorica, csemegeuborka vagy savanyított gyöngyhagyma is kerülhet bele.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.