Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
A rakott ételek mindig nagyon különleges, egyedi ízvilággal rendelkeznek. Nincs ez másként a kolbászos rakott kellel sem, hiszen a kolbász és a kelkáposzta jellegzetes aromája igazi összhangban van egymással.

Ráadásul az étel elkészítése sem túl bonyolult feladat, miután minden alapanyag belekerül a tepsibe vagy a sütőtálba, a rakott fogás kevesebb mint fél óra alatt megsül a sütőben. Emellett a Vidék íze magazin receptjéből az is kiderül, hogy az előkészületek során forró, sós-szódabikarbónás vízbe kell áztatni a kelkáposzta leveleit. Ez a lépés azért fontos, mert ezáltal a káposzta rostjait könnyebb lesz megemészteni.

A rakott kel a kétféle kolbásztól lesz igazán finom  / Fotó: Vidék íze magazin
A rakott kel a kétféle kolbásztól lesz igazán finom / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a kolbászos rakott kel remek receptje

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kisebb kelkáposzta
  • 10-15 dkg rizs
  • 40 dkg sütőkolbász
  • zsiradék
  • 1 szál száraz füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

  1. Sós-szódabikarbónás vizet forralunk. Míg felforr, levelekre szedjük a kelt. Pár percig forrázzuk, utána lecsöpögtetjük.
  2. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A sütőkolbászt kinyomjuk a beléből, és egy serpenyőben pici zsiradékon átpirítjuk, kis vizet adhatunk hozzá, nehogy leégjen.
  3. Kizsírozunk egy kisebb tepsit vagy sütőtálat, és összerakjuk az ételt: alulra rakjuk a kellevelek harmadát, erre jön a rizs és a kolbásztöltelék fele. Betakarjuk kellevelekkel, és rásimítjuk a maradék rizst és húst. Végül befedjük az utolsó harmadnyi kelkáposztával.
  4. A tejfölt kis sóval kikavarjuk, rákenjük a tetejére. Kirakjuk felkarikázott kolbásszal, és 200 fokos sütőben összesütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.