Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
A rakott ételek mindig nagyon különleges, egyedi ízvilággal rendelkeznek. Nincs ez másként a kolbászos rakott kellel sem, hiszen a kolbász és a kelkáposzta jellegzetes aromája igazi összhangban van egymással.

Ráadásul az étel elkészítése sem túl bonyolult feladat, miután minden alapanyag belekerül a tepsibe vagy a sütőtálba, a rakott fogás kevesebb mint fél óra alatt megsül a sütőben. Emellett a Vidék íze magazin receptjéből az is kiderül, hogy az előkészületek során forró, sós-szódabikarbónás vízbe kell áztatni a kelkáposzta leveleit. Ez a lépés azért fontos, mert ezáltal a káposzta rostjait könnyebb lesz megemészteni.

A rakott kel a kétféle kolbásztól lesz igazán finom  / Fotó: Vidék íze magazin
A rakott kel a kétféle kolbásztól lesz igazán finom / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a kolbászos rakott kel remek receptje

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kisebb kelkáposzta
  • 10-15 dkg rizs
  • 40 dkg sütőkolbász
  • zsiradék
  • 1 szál száraz füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

  1. Sós-szódabikarbónás vizet forralunk. Míg felforr, levelekre szedjük a kelt. Pár percig forrázzuk, utána lecsöpögtetjük.
  2. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A sütőkolbászt kinyomjuk a beléből, és egy serpenyőben pici zsiradékon átpirítjuk, kis vizet adhatunk hozzá, nehogy leégjen.
  3. Kizsírozunk egy kisebb tepsit vagy sütőtálat, és összerakjuk az ételt: alulra rakjuk a kellevelek harmadát, erre jön a rizs és a kolbásztöltelék fele. Betakarjuk kellevelekkel, és rásimítjuk a maradék rizst és húst. Végül befedjük az utolsó harmadnyi kelkáposztával.
  4. A tejfölt kis sóval kikavarjuk, rákenjük a tetejére. Kirakjuk felkarikázott kolbásszal, és 200 fokos sütőben összesütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.