Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A rakott ételek mindig nagyon különleges, egyedi ízvilággal rendelkeznek. Nincs ez másként a kolbászos rakott kellel sem, hiszen a kolbász és a kelkáposzta jellegzetes aromája igazi összhangban van egymással.

Ráadásul az étel elkészítése sem túl bonyolult feladat, miután minden alapanyag belekerül a tepsibe vagy a sütőtálba, a rakott fogás kevesebb mint fél óra alatt megsül a sütőben. Emellett a Vidék íze magazin receptjéből az is kiderül, hogy az előkészületek során forró, sós-szódabikarbónás vízbe kell áztatni a kelkáposzta leveleit. Ez a lépés azért fontos, mert ezáltal a káposzta rostjait könnyebb lesz megemészteni.

A rakott kel a kétféle kolbásztól lesz igazán finom  / Fotó: Vidék íze magazin
A rakott kel a kétféle kolbásztól lesz igazán finom / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a kolbászos rakott kel remek receptje

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kisebb kelkáposzta
  • 10-15 dkg rizs
  • 40 dkg sütőkolbász
  • zsiradék
  • 1 szál száraz füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

  1. Sós-szódabikarbónás vizet forralunk. Míg felforr, levelekre szedjük a kelt. Pár percig forrázzuk, utána lecsöpögtetjük.
  2. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A sütőkolbászt kinyomjuk a beléből, és egy serpenyőben pici zsiradékon átpirítjuk, kis vizet adhatunk hozzá, nehogy leégjen.
  3. Kizsírozunk egy kisebb tepsit vagy sütőtálat, és összerakjuk az ételt: alulra rakjuk a kellevelek harmadát, erre jön a rizs és a kolbásztöltelék fele. Betakarjuk kellevelekkel, és rásimítjuk a maradék rizst és húst. Végül befedjük az utolsó harmadnyi kelkáposztával.
  4. A tejfölt kis sóval kikavarjuk, rákenjük a tetejére. Kirakjuk felkarikázott kolbásszal, és 200 fokos sütőben összesütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.