A kovászos uborkából készült frissítő leves nemcsak nagyon finom, laktató, de a hőséget is segít elviselni. És ami miatt jár még egy plusz pont ennek a levesnek: nagyon gyorsan elkészül!
A kovászos uborkát imádók előnyben, hiszen ez a leves valószínűleg csak nekik jön be – de hidd el, megéri megkóstolni!
Hozzávalók:
A leveshez:
10 kovászos uborka
4 dl kovászosuborka-lé
3 dl görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor kapor
1 csipet őrölt fehér bors
só
A feltéthez:
1 ek. olaj
1 ek. méz
15 dkg jó minőségű szeletelt sonka
Elkészítése:
Egy serpenyőbe tesszük az egy evőkanál olajat és mézet, felforrósítjuk, majd beletesszük a sonkaszeleteket, és ropogósra sütjük.
A hideg leveshez a kovászos uborkát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük, a kaprot összevágjuk. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Alaposan lehűtjük. Tányérokba szedjük, és a pirított mézes sonkát adjuk feltétként.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.