Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Alapételek

Mustpuding pohárban: egy igazán látványos, őszi édesség

Mustpuding
Fotó: Vidék íze magazin
A mustpuding egy tökéletes őszi desszert, amelynek az alapja a zamatos must, és amihez remekül illik a méz és a friss citromlé. A könnyed édesség elkészítése rendkívül egyszerű, csupán arra kell figyelni, hogy fogyasztás előtt egy órára tegyük hűtőszekrénybe.

A Vidék íze magazin különleges desszertje ideális választás, ha látványos, mégis egyszerű finomságot szeretnénk kínálni egy laktató ebéd vagy vacsora végén. Biztosak lehetünk benne, hogy ez a mutatós mustpuding garantáltan elvarázsolja majd a családot és a barátainkat egyaránt. 
Érdemes tudni, hogy egy adag édesség 120 kalóriát tartalmaz. 

Mustpuding
A mustpuding egy könnyed, őszi édesség
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a mustpudinghoz:

Hozzávalók: 

  • 5 dl must 
  • 4 evőkanál keményítő 
  • 1 evőkanál méz 
  • 1 nagy csipet reszelt citromhéj 
  • 1-2 evőkanál citromlé 
  • pár szem szőlő és pár levél menta 

Elkészítés:

  1. Felrakjuk főni a must felét a citrom reszelt héjával és a citromlével, kicsi mézzel édesítjük. 
  2. A must másik felében csomómentesre keverjük a keményítőt. Hozzáadjuk a forrásban lévő musthoz, és kis lángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a puding. 
  3. Kis poharakba öntjük, hideg helyen dermesztjük. Tálalás előtt pár szem szőlővel, friss mentalevelekkel díszítjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.