Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Alapételek

Mustpuding pohárban: egy igazán látványos, őszi édesség

Mustpuding
Fotó: Vidék íze magazin
A mustpuding egy tökéletes őszi desszert, amelynek az alapja a zamatos must, és amihez remekül illik a méz és a friss citromlé. A könnyed édesség elkészítése rendkívül egyszerű, csupán arra kell figyelni, hogy fogyasztás előtt egy órára tegyük hűtőszekrénybe.

A Vidék íze magazin különleges desszertje ideális választás, ha látványos, mégis egyszerű finomságot szeretnénk kínálni egy laktató ebéd vagy vacsora végén. Biztosak lehetünk benne, hogy ez a mutatós mustpuding garantáltan elvarázsolja majd a családot és a barátainkat egyaránt. 
Érdemes tudni, hogy egy adag édesség 120 kalóriát tartalmaz. 

Mustpuding
A mustpuding egy könnyed, őszi édesség
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a mustpudinghoz:

Hozzávalók: 

  • 5 dl must 
  • 4 evőkanál keményítő 
  • 1 evőkanál méz 
  • 1 nagy csipet reszelt citromhéj 
  • 1-2 evőkanál citromlé 
  • pár szem szőlő és pár levél menta 

Elkészítés:

  1. Felrakjuk főni a must felét a citrom reszelt héjával és a citromlével, kicsi mézzel édesítjük. 
  2. A must másik felében csomómentesre keverjük a keményítőt. Hozzáadjuk a forrásban lévő musthoz, és kis lángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a puding. 
  3. Kis poharakba öntjük, hideg helyen dermesztjük. Tálalás előtt pár szem szőlővel, friss mentalevelekkel díszítjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.