Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Alapételek

Mustpuding pohárban: egy igazán látványos, őszi édesség

Mustpuding
Fotó: Vidék íze magazin
A mustpuding egy tökéletes őszi desszert, amelynek az alapja a zamatos must, és amihez remekül illik a méz és a friss citromlé. A könnyed édesség elkészítése rendkívül egyszerű, csupán arra kell figyelni, hogy fogyasztás előtt egy órára tegyük hűtőszekrénybe.

A Vidék íze magazin különleges desszertje ideális választás, ha látványos, mégis egyszerű finomságot szeretnénk kínálni egy laktató ebéd vagy vacsora végén. Biztosak lehetünk benne, hogy ez a mutatós mustpuding garantáltan elvarázsolja majd a családot és a barátainkat egyaránt. 
Érdemes tudni, hogy egy adag édesség 120 kalóriát tartalmaz. 

Mustpuding
A mustpuding egy könnyed, őszi édesség
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a mustpudinghoz:

Hozzávalók: 

  • 5 dl must 
  • 4 evőkanál keményítő 
  • 1 evőkanál méz 
  • 1 nagy csipet reszelt citromhéj 
  • 1-2 evőkanál citromlé 
  • pár szem szőlő és pár levél menta 

Elkészítés:

  1. Felrakjuk főni a must felét a citrom reszelt héjával és a citromlével, kicsi mézzel édesítjük. 
  2. A must másik felében csomómentesre keverjük a keményítőt. Hozzáadjuk a forrásban lévő musthoz, és kis lángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a puding. 
  3. Kis poharakba öntjük, hideg helyen dermesztjük. Tálalás előtt pár szem szőlővel, friss mentalevelekkel díszítjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.