Ez a különleges, nyár végi desszert nemcsak a szőlő szerelmeseinek tökéletes választás, hanem azok számára is, akik egy könnyed, krémes édességre vágynak.
Bár a szőlős sajttorta elkészítése nem igényel profi cukrász tudást, arra mindenképpen figyelni kell, hogy ne süssük túl a Vidék íze magazin kiváló desszertjét. A torta ugyanis akkor lesz a legfinomabb, ha a közepe még kissé remegős.
Íme a Vidék íze magazin remek receptje a szőlős sajttortához:
Hozzávalók: Az alaphoz:
15 dkg zabkeksz
9 dkg vaj
1 teáskanál kakaó
1 evőkanál porcukor
olvasztott vaj a forma kikenéséhez
porcukor a torta tetejére
A rakományhoz:
50 dkg krémsajt (mascarpone)
1,8 dl tejföl
18 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 kezeletlen citrom vagy narancs reszelt héja
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 nagyobb fürt fekete vagy piros szőlő
Elkészítés:
Összetörjük a kekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és a többi hozzávalóval. Egyenletesen belesimítjuk egy 22 cm-es forma aljába úgy, hogy ne legyen pereme.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elektromos habverővel nagyon krémesre, habosra verjük a jól lehűtött krémsajtot. Lassú fokozatra váltunk, és több részletben hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrushéjat, a keményítőt, majd a tojásokat egyesével.
Leszemezzük a szőlőt, és fakanállal eloszlatjuk az édes krémben.
Lekenjük a tortaforma oldalát olvasztott vajjal, majd beleöntjük a krémsajtos masszát. (Egyenesre rázzuk vagy vizes késsel elsimítjuk). 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
Miután elkészült, a meleg, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.