Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

Krémes, könnyű és mennyei: így készül a szőlős sajttorta

Szőlős sajttorta / Fotó: Vidék íze magazin
Ez a különleges, nyár végi desszert nemcsak a szőlő szerelmeseinek tökéletes választás, hanem azok számára is, akik egy könnyed, krémes édességre vágynak.

Bár a szőlős sajttorta elkészítése nem igényel profi cukrász tudást, arra mindenképpen figyelni kell, hogy ne süssük túl a Vidék íze magazin kiváló desszertjét. A torta ugyanis akkor lesz a legfinomabb, ha a közepe még kissé remegős.

Szőlős sajttorta: egy igazán különleges, nyár végi desszert / Fotó: Vidék íze magazin
Szőlős sajttorta: egy igazán különleges, nyár végi desszert / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a szőlős sajttortához:

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 15 dkg zabkeksz
  • 9 dkg vaj
  • 1 teáskanál kakaó
  • 1 evőkanál porcukor
  • olvasztott vaj a forma kikenéséhez
  • porcukor a torta tetejére

A rakományhoz:

  • 50 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 1,8 dl tejföl
  • 18 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kezeletlen citrom vagy narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 nagyobb fürt fekete vagy piros szőlő

Elkészítés:

  1. Összetörjük a kekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és a többi hozzávalóval. Egyenletesen belesimítjuk egy 22 cm-es forma aljába úgy, hogy ne legyen pereme.
  2. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Elektromos habverővel nagyon krémesre, habosra verjük a jól lehűtött krémsajtot. Lassú fokozatra váltunk, és több részletben hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrushéjat, a keményítőt, majd a tojásokat egyesével.
  4. Leszemezzük a szőlőt, és fakanállal eloszlatjuk az édes krémben.
  5. Lekenjük a tortaforma oldalát olvasztott vajjal, majd beleöntjük a krémsajtos masszát. (Egyenesre rázzuk vagy vizes késsel elsimítjuk). 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
  6. Miután elkészült, a meleg, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.