Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Ez a különleges, nyár végi desszert nemcsak a szőlő szerelmeseinek tökéletes választás, hanem azok számára is, akik egy könnyed, krémes édességre vágynak.

Bár a szőlős sajttorta elkészítése nem igényel profi cukrász tudást, arra mindenképpen figyelni kell, hogy ne süssük túl a Vidék íze magazin kiváló desszertjét. A torta ugyanis akkor lesz a legfinomabb, ha a közepe még kissé remegős.

Szőlős sajttorta: egy igazán különleges, nyár végi desszert / Fotó: Vidék íze magazin
Szőlős sajttorta: egy igazán különleges, nyár végi desszert / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a szőlős sajttortához:

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 15 dkg zabkeksz
  • 9 dkg vaj
  • 1 teáskanál kakaó
  • 1 evőkanál porcukor
  • olvasztott vaj a forma kikenéséhez
  • porcukor a torta tetejére

A rakományhoz:

  • 50 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 1,8 dl tejföl
  • 18 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kezeletlen citrom vagy narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 nagyobb fürt fekete vagy piros szőlő

Elkészítés:

  1. Összetörjük a kekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és a többi hozzávalóval. Egyenletesen belesimítjuk egy 22 cm-es forma aljába úgy, hogy ne legyen pereme.
  2. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Elektromos habverővel nagyon krémesre, habosra verjük a jól lehűtött krémsajtot. Lassú fokozatra váltunk, és több részletben hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrushéjat, a keményítőt, majd a tojásokat egyesével.
  4. Leszemezzük a szőlőt, és fakanállal eloszlatjuk az édes krémben.
  5. Lekenjük a tortaforma oldalát olvasztott vajjal, majd beleöntjük a krémsajtos masszát. (Egyenesre rázzuk vagy vizes késsel elsimítjuk). 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
  6. Miután elkészült, a meleg, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.