Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A tokaji palacsinta egy egészen különleges édesség, ugyanis a tésztába és a töltelékbe egyaránt kerül bor, sőt még a sodóba is, amit sütés előtt kell a desszert tetejére önteni. Ugye milyen jól hangzik?

A Vidék íze magazin mennyei desszertje, a tokaji palacsinta tökéletes választás, ha egy különleges édességgel szeretnénk meglepni a családot vagy a barátokat. Minden falat belőle egy kis nosztalgia, egy kis borvidéki varázslat, ami garantáltan megkoronázza az ebédet vagy a vacsorát.

Tokaji palacsinta
A tokaji palacsinta egy igazán különleges és laktató desszert
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin kiváló édessége, a tokaji palacsinta!

  • Előkészítés: 1 óra 
  • Sütés: 10 perc 
  • 1 adag: 270 kcal

Hozzávalók: 

A tésztához: 

  • 20 dkg liszt 
  • 2 dl tej 
  • 2 tojás 
  • 2 dl édes tokaji szamorodni 
  • 1 csipet só 
  • vaj a sütéshez 

A töltelékhez: 

  • 20 dkg darált dió 
  • 5 dkg porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • fél dl tokaji muskotályos bor 
  • 15 dkg fehér szőlő 

A sodóhoz: 

  • 2 dl tokaji muskotályos bor 
  • 3 tojássárgája 
  • 10 dkg porcukor 
  • 1 evőkanál rétesliszt 

Elkészítés:

  1. Palacsintatésztát készítünk a lisztből, a tojásból, a tejből, a csipet sóból. Víz helyett az édes borral hígítjuk (ha kell még hozzá folyadék, az már lehet víz). 
  2. Vajon vékony palacsintákat sütünk. Összekeverjük a töltelékhez a diót a cukorral, az édes borral és a vaníliás cukorral. 
  3. Megkenjük vele a palacsintákat, mindegyikre szórunk pár leszemezett szőlőt, és feltekerjük. Kivajazunk egy sütőtálat. 
  4. A palacsintákat körülbelül 4 cm széles darabokra vágjuk, és a tálba állítjuk. 
  5. Összekeverjük a bort a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel, és rálocsoljuk a palacsinták tetejére. 
  6. Forró sütőbe toljuk, míg picit meg nem pirul a teteje. Langyosan tálaljuk. 

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.