Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Alapételek

Tokaji palacsinta: egy édesség, ami teljesen elvarázsol

A tokaji palacsinta egy egészen különleges édesség, ugyanis a tésztába és a töltelékbe egyaránt kerül bor, sőt még a sodóba is, amit sütés előtt kell a desszert tetejére önteni. Ugye milyen jól hangzik?

A Vidék íze magazin mennyei desszertje, a tokaji palacsinta tökéletes választás, ha egy különleges édességgel szeretnénk meglepni a családot vagy a barátokat. Minden falat belőle egy kis nosztalgia, egy kis borvidéki varázslat, ami garantáltan megkoronázza az ebédet vagy a vacsorát.

Tokaji palacsinta
A tokaji palacsinta egy igazán különleges és laktató desszert
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin kiváló édessége, a tokaji palacsinta!

  • Előkészítés: 1 óra 
  • Sütés: 10 perc 
  • 1 adag: 270 kcal

Hozzávalók: 

A tésztához: 

  • 20 dkg liszt 
  • 2 dl tej 
  • 2 tojás 
  • 2 dl édes tokaji szamorodni 
  • 1 csipet só 
  • vaj a sütéshez 

A töltelékhez: 

  • 20 dkg darált dió 
  • 5 dkg porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • fél dl tokaji muskotályos bor 
  • 15 dkg fehér szőlő 

A sodóhoz: 

  • 2 dl tokaji muskotályos bor 
  • 3 tojássárgája 
  • 10 dkg porcukor 
  • 1 evőkanál rétesliszt 

Elkészítés:

  1. Palacsintatésztát készítünk a lisztből, a tojásból, a tejből, a csipet sóból. Víz helyett az édes borral hígítjuk (ha kell még hozzá folyadék, az már lehet víz). 
  2. Vajon vékony palacsintákat sütünk. Összekeverjük a töltelékhez a diót a cukorral, az édes borral és a vaníliás cukorral. 
  3. Megkenjük vele a palacsintákat, mindegyikre szórunk pár leszemezett szőlőt, és feltekerjük. Kivajazunk egy sütőtálat. 
  4. A palacsintákat körülbelül 4 cm széles darabokra vágjuk, és a tálba állítjuk. 
  5. Összekeverjük a bort a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel, és rálocsoljuk a palacsinták tetejére. 
  6. Forró sütőbe toljuk, míg picit meg nem pirul a teteje. Langyosan tálaljuk. 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.