Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Alapételek

Varázsolj tavaszt a tányérra ezzel a frissítő medvehagymás tésztával

Még tart a medvehagymaszezon, szóval most érdemes jóllakni belőle. Ezzel a roppant egyszerű tésztával még a tavaszi meleget is visszacsalogathatjuk.

A medvehagyma kihagyhatatlan tavaszi alapanyag, a rövid szezon ideje alatt érdemes minél többet fogyasztani. Készíthetünk belőle krémlevest vagy különleges sós falatokat, de a főételekben is megállja a helyét, ahogy ez a baconnel turbózott tészta is bizonyítja. Íme, a recept.

Medvehagymás-baconös tészta (Fotó: Vidék íze archívum)
Medvehagymás-baconös tészta (Fotó: Vidék íze archívum)

ÍGy készül a Medvehagymás-baconös tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1 ek. vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 2,5 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 40 dkg masnitészta
  • 2 ek. reszelt parmezán

Elkészítése:

  1. Felcsíkozzuk a bacont. Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat, beledobjuk a baconcsíkokat, és erős lángon sütve lepirítjuk.
  2. Hozzátesszük az áttört fokhagymát és a felaprított medvehagymát. Egy percig sütjük kevergetve. Felöntjük 1 dl vízzel, hozzáöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval.
  3. Közben sós vizet forralunk, kifőzzük benne a tésztát a csomagoláson írt útmutatás szerint. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, beleforgatjuk a baconös-medvehagymás alapba. Hozzákeverjük a parmezánt, és frissen tálaljuk.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.