Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Alapételek

Varázsolj tavaszt a tányérra ezzel a frissítő medvehagymás tésztával

Még tart a medvehagymaszezon, szóval most érdemes jóllakni belőle. Ezzel a roppant egyszerű tésztával még a tavaszi meleget is visszacsalogathatjuk.

A medvehagyma kihagyhatatlan tavaszi alapanyag, a rövid szezon ideje alatt érdemes minél többet fogyasztani. Készíthetünk belőle krémlevest vagy különleges sós falatokat, de a főételekben is megállja a helyét, ahogy ez a baconnel turbózott tészta is bizonyítja. Íme, a recept.

Medvehagymás-baconös tészta (Fotó: Vidék íze archívum)
Medvehagymás-baconös tészta (Fotó: Vidék íze archívum)

ÍGy készül a Medvehagymás-baconös tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1 ek. vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 2,5 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 40 dkg masnitészta
  • 2 ek. reszelt parmezán

Elkészítése:

  1. Felcsíkozzuk a bacont. Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat, beledobjuk a baconcsíkokat, és erős lángon sütve lepirítjuk.
  2. Hozzátesszük az áttört fokhagymát és a felaprított medvehagymát. Egy percig sütjük kevergetve. Felöntjük 1 dl vízzel, hozzáöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval.
  3. Közben sós vizet forralunk, kifőzzük benne a tésztát a csomagoláson írt útmutatás szerint. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, beleforgatjuk a baconös-medvehagymás alapba. Hozzákeverjük a parmezánt, és frissen tálaljuk.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.